Vandalom na cintoríne v Hermanovciach bol iba 14-ročný chlapec s ešte mladšou kamarátkou, už čelí obvineniu

0

25.1.2022 Policajti z Hanušoviec nad Topľou (okres Vranov nad Topľou) objasnili prípad poškodenia hrobov na cintoríne v Hermanovciach. Vyšetrovanie preukázalo, že sa ho dopustili 14-ročný miestny chlapec so svojou iba 13-ročnou kamarátkou.

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, dvojica ešte koncom decembra minulého roka, deň po Vianociach, zapálila výzdobu ako aj ďalšie pietne predmety umiestnené pri múre Kaplnky Lurdskej Panny Márie v katastri obce Hermanovce nad Topľou.

Uvedené predmety zhoreli, navyše poškodili kamenný múr. „Páchateľ tiež z 18 hrobov na cintoríne povyťahoval drevené kríže a tieto vložil opačnou stranou späť na ich pôvodné miesto. Jeden z krížov zlomil a poškodil ohňom,“ uviedla policajná hovorkyňa. Dodala, že chlapca polícia obvinila z trestného činu hanobenie miesta posledného odpočinku.

„Jeho kamarátka sa vzneseniu obvinenia vyhla, nakoľko jej vek ju nedovoľuje trestne stíhať,“ vysvetlila Ligdayová.

Viac k témam: Cintorín, Vandalizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Vandalom na cintoríne v Hermanovciach bol iba 14-ročný chlapec s ešte mladšou kamarátkou, už čelí obvineniu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -