Skalicou otriasol výbuch, dve osoby skončili v nemocnici (foto)

0

21.1.2022
aktualizované 20. januára 20:22

V pojazdnom bufete v centre Skalice vybuchli vo štvrtok popoludní dve propán-butánové fľaše. V dôsledku výbuchu boli podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru posádkami záchranárov prevezené do nemocnice dve osoby. Poškodené boli aj okolité budovy a horieť začalo vedľa stojace auto. Hasiči už požiar lokalizovali.

Zasahujúci hasiči našli vo vozidle ďalšie dve nevybuchnuté propán-butánové fľaše, ktoré preniesli do bezpečnej vzdialenosti. Udalosť podľa hovorkyne hasičov v Trnavskom kraji Leny Košťálovej na tiesňovú linku nahlásili o 12:46. Na mieste zasahovali hasiči z Holíča, Senice a dobrovoľní hasiči zo Skalice.

Polícia informovala, že príčiny a okolnosti mimoriadnej situácie zisťuje kriminalistický výjazd, okolie udalosti je uzavreté. uviedla trnavská krajská polícia na sociálnej sieti. Právnu kvalifikáciu a ďalšie informácie k prípadu poskytne polícia neskôr, keď to situácia dovolí.

Zlatica Antalová z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave uviedla, že prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ a polícia vec rieši v súvislosti s trestným činom všeobecného ohrozenia. „,“ doplnila.

Viac k témam: bufet, propán-butánové fľaše, Výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk – Skalicou otriasol výbuch, dve osoby skončili v nemocnici (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -