Bödör je politickým väzňom a Najvyšší súd najčastejším porušovateľom ľudských práv vo väzbe, hlása Fico

0

20.1.2022
aktualizované 19. januára 12:25

Najvyšší súd SR (NS SR) sa stal najčastejším porušovateľom základných ľudských práv osôb, ktoré sa nachádzajú vo výkone väzby. Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico to povedal v stredu na tlačovej konferencii.

povedal Fico.

Norberta Bödöra pritom označil za politického väzňa, pretože je spájaný so stranou Smer-SD. Fico podľa vlastných slov toľko “ ako v prípade Norberta Bödöra doteraz nevidel.

povedal Fico s tým, že hrubé porušenie práv Norberta Bödöra nechcel nikto priznať. Ústavný súd podľa Fica konštatuje len veľké porušenia a porušenia základných ľudských práv, čo sa malo stať aj v prípade Norberta Bödöra.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) nepovažuje dnešnú tlačovú besedu Fica pred NS SR za dobrý nápad. skonštatovala.

Norbert Bödör čelí obžalobe v kauze Dobytkár spojenej s korupciou v Pôdohospodárskej platobnej agentúre a stíhaný je aj v kauze Očistec, ktorá sa týka údajnej zločineckej skupiny vo vedení Policajného zboru.

Obvinený Norbert Bödör nemá podľa slov jeho advokáta Pavla Gašpara dôvod vyhýbať sa súdu, pričom obvinenia voči nemu považuje za účelové a vykonštruované. Podľa Gašpara sa Norbert Bödör bude brániť všetkými možnými legálnymi prostriedkami.

Viac k témam: Akcia “Dobytkár”, Kauza Očistec, Ľudské práva
Zdroj: Webnoviny.sk – Bödör je politickým väzňom a Najvyšší súd najčastejším porušovateľom ľudských práv vo väzbe, hlása Fico © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -