Sulík nevidí dôvod na to, aby sa zúčastnil okrúhleho stola k téme referenda. Nepríde ani Matovič

0

15.1.2022 Minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík sa nezúčastní na okrúhlom stole lídrov parlamentných politických strán k téme referenda, ktorý plánuje v posledný januárový týždeň zvolať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Sulík to potvrdil na piatkovej tlačovej konferencii. ozrejmil.

Kollár v rozhovore pre agentúru SITA ešte 17. decembra povedal, že zmena ústavy, aby sa mohlo skrátiť volebné obdobie, by už neplatila na to aktuálne.

odpovedal Kollár na otázku, či vydrží vládna štvorkoalícia do konca volebného obdobia. Vysvetlil, že ak už by niekto kandidoval, stal sa poslancom a zložil poslanecký sľub, tak by zároveň vedel, že jeho volebné obdobie sa môže skrátiť. Teraz sú však poslanci volení na štyri roky a Nemôže sa niekto podľa šéfa parlamentu len tak rozhodnúť zvoleným poslancom toto ústavné právo zobrať. Na otázku, či v tomto volebnom období už nebude možné referendom skrátiť volebné obdobie vlády, odpovedal zdôraznil.

Na stretnutí za okrúhlym stolom nepôjde ani líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič, ktorý to povedal v nedeľu 9. januára v televízii TA3 v relácii V politike.

vyhlásil Matovič.

Viac k témam: okrúhly stôl, Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík nevidí dôvod na to, aby sa zúčastnil okrúhleho stola k téme referenda. Nepríde ani Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -