Žilinka v súvislosti s návštevou Ruska zdôraznil, že odmieta čierno-biele videnie sveta

0

13.1.2022 V súvislosti s účasťou na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry v Moskve generálny prokurátor Maroš Žilinka zdôraznil, že odmieta čierno-biele videnie sveta.
Partnerské prokuratúry
Ako napísal na sociálnej sieti, možnosť zastupovať Generálnu prokuratúru SR na oslavách vníma nielen ako možnosť obzrieť sa do minulosti, ale predovšetkým ako možnosť sa z nej poučiť a nájsť výzvy na rozvoj orgánov prokuratúry do budúcnosti.

„Osobný kontakt a komunikáciu s hlavami partnerských orgánov prokuratúr v zahraničí vrátane Ruskej federácie, považujem za nevyhnutný a prínosný na naplnenie spoločného cieľa, ktorým je ochrana zákonnosti aj v globálnom meradle,” zdôraznil generálny prokurátor.
Žilinka bude v Rusku jediný z EÚ
Koaličný poslanec Juraj Šeliga sa ešte minulý týždeň generálneho prokurátora Žilinku pýtal, čo ide oslavovať do Ruska. Podľa neho sa osláv výročia miestnej prokuratúry zúčastní ako jediný generálny prokurátor z krajín Európskej únie.

„Nerozumiem tejto ceste, pretože pán Žilinka, ak si vážite demokraciu a ľudské práva, ak sa hlásite k právnemu štátu, na tieto oslavy do Ruska nemôžete ísť,” vyhlásil Šeliga.

Viac k témam: Návšteva, Oslavy, Výročie
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinka v súvislosti s návštevou Ruska zdôraznil, že odmieta čierno-biele videnie sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -