Susedský spor sa skončil streľbou, opitý muž omylom zasiahol okoloidúceho

0

12.1.2022 Ako ublíženie na zdraví a výtržníctvo vyšetrujú policajti nedeľný incident medzi susedmi v obci Kúty v okrese Senica, pri ktorom sa aj strieľalo. Zo skutku je podozrivý 44-ročný muž, ktorý po hádke vytiahol najskôr vzduchovku a potom aj pištoľ. Podľa doterajších zistení strieľal na výstrahu, jedna z rán zasiahla do nohy miestneho muža.

„Či išlo o odrazenú strelu alebo priamo úmysel, polícia preverí cez súdneho znalca. Zranený muž skončil po zásahu v skalickej nemocnici,“ informovala trnavská polícia na sociálnej sieti. Policajti na mieste činu zadržali strelca, ktorému po incidente namerali v dychu 1,25 promile alkoholu.

Zaistili dve strelné zbrane, ktoré boli použité pri skutku, a zároveň zaistili všetky ostatné zbrane, ktoré mal muž v legálnej držbe. Muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Po vykonaní potrebných procesných úkonoch bol muž, po dohode s dozorujúcim prokurátorom, prepustený na slobodu. Polícia nevylučuje, že v tomto prípade môže prísť k zmene právnej kvalifikácie.

Viac k témam: Streľba, susedské spory
Zdroj: Webnoviny.sk – Susedský spor sa skončil streľbou, opitý muž omylom zasiahol okoloidúceho © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -