Polícia nasadí do ulíc viac hliadok, budú kontrolovať verejný poriadok a dodržiavanie protipandemických opatrení

1

2.1.2022 Polícia počas najbližších dní posilní výkon služby. Policajti budú zaradení podľa potreby, vývoja situácie a aj na základe platných protipandemických opatrení. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.
Viac o téme: Koronavírus
Viac policajtov bude dohliadať na verejný poriadok ako aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Ďalší budú kontrolovať dodržiavanie platných protipandemických opatrení, ako napríklad povinnosť nosiť respirátor, zákaz vychádzania či zákaz otvorenia prevádzok. V prípade zistenia porušení budú policajti postupovať štandardným spôsobom. Každý prípad posúdia individuálne, následne uložia pokutu na mieste v blokovom konaní, prípadne postúpia na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Tento týždeň (27. – 30. decembra 2021) takmer 8 630 policajtov skontrolovalo 25 108 osôb. Zistili 653 priestupkov a deliktov súvisiacich s porušením protipandemických opatrení ako lekárom stanovená karanténa, zákaz otvorenia prevádzok, zákaz vychádzania či povinnosť prekrytia dýchacích ciest.

Viac k témam: Bezpečnosť, COVID-19, Polícia, protipandemické opatrenia, verejný poriadok
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia nasadí do ulíc viac hliadok, budú kontrolovať verejný poriadok a dodržiavanie protipandemických opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Matovicovo ggestapo bude zasa vynucovat protiustavne vygrcy sasa matovica, keby radsej nahanali vrahov napr. Matovica vdaka ktoremu predcasne umrelo 12000 Slovakov ako nasledok zbytocneho celoplosneho testovania

Comments are closed.