Kritika Vojtěcha aj transparent „Nenúťte nám vrahcínu“, proti povinnému očkovaniu sa protestovalo aj v Prahe

0

14.12.2021 Niekoľko tisíc odporcov povinného očkovania proti koronavírusu sa v nedeľu zišlo v Prahe na demonštrácii. Protest, ktorý organizovala iniciatíva Chcípl PES, sa konal na Václavskom námestí, odkiaľ dav odišiel k úradu vlády a následne na Pražský hrad, kde sa má celé podujatie skončiť. Ako informuje spravodajský portál iDNES s odvolaním sa na políciu, na demonštráciu prišlo štyri až päťtisíc ľudí.
Viac o téme: Koronavírus
Účastníci protestu majú so sebou české vlajky a transparenty s rôznymi nápismi, ako napríklad „0% politikov = 100% mieru“, „Bráňme deti pred svojvôlou štátu“, „Zastavme tú nechutnú bezdôvodnú segregáciu zdravých s prirodzenou imunitou“ alebo „Nenúťte nám vrahcínu“. Demonštranti pritom nemajú na tvárach rúška ani nedodržiavajú odstupy.
Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína
Demonštranti na proteste kritizujú ministra zdravotníctva Adama Vojtěcha a za výroky v súvislosti s protipandemickými opatreniami sú aj proti menovaniu Víta Rakušana a Martina Kupku za ministrov v novej vláde. Ľudia na zhromaždení mohli podpísať dve petície, jednu proti povinnému očkovaniu a druhú proti menovaniu spomenutých politikov za ministrov.

Polícia tiež zadržala jedného demonštranta pre poškodzovanie auta, uviedol krajský policajný hovorca.

Viac k témam: Demonštrácia, Koronavírus COVID-19 v Česku, Očkovanie proti koronavírusu, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Kritika Vojtěcha aj transparent „Nenúťte nám vrahcínu“, proti povinnému očkovaniu sa protestovalo aj v Prahe © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -