Zelenskyj sa stretol so svojimi vojakmi a tvrdí, že ukrajinské sily sú schopné odraziť inváziu Moskvy

0

8.12.2021 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v pondelok stretol s príslušníkmi tamojšej armády.

Počas návštevy uviedol, že ukrajinské sily sú schopné odraziť možnú inváziu Moskvy, keďže v ostatnom čase v regióne stúpa napätie pre zhromažďovanie ruských jednotiek v blízkosti hraníc s Ukrajinou.
Obrana pred ruským agresorom
Kyjev i Západ sa obávajú, že ruská vojenská aktivita by mohla byť predzvesťou na plány Kremľa zaútočiť na svojho suseda.

Táto téma by mala dominovať utorňajšiemu telefonátu medzi prezidentmi USA a Ruska – Joeom Bidenom a Vladimirom Putinom.

Zelenskyj ocenil ukrajinskú armádu ako “vysoko schopnú a organizovanú“ a dodal, že má schopnosti na vykoľajenie akýchkoľvek expanzívnych plánov nepriateľa.

„Ukrajinskí vojaci pokračujú v plnení svojej najdôležitejšej misie – chrániť slobodu a suverenitu štátu pred ruským agresorom,“ povedal Zelenskyj, ktorý si počas návštevy jednotiek v blízkosti separatistického konfliktu na východe krajiny obliekol vojenskú uniformu.
Putin sa obáva rozšírenia NATO
Predstavitelia amerických tajných služieb pred niekoľkými dňami zistili, že Rusko zhromaždilo v blízkosti svojich hraníc s Ukrajinou približne 70-tisíc vojakov a už začiatkom budúceho roka by údajne mohlo uskutočniť možnú inváziu.

Moskva poprela plány na útok na Ukrajinu a tvrdí, že Kyjev a Západ sa snažia pošpiniť Rusko.

Putin zároveň vyzval Západ, aby poskytol záruky, že sa Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO) nebude rozširovať smerom na ukrajinské územie.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Východná Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj sa stretol so svojimi vojakmi a tvrdí, že ukrajinské sily sú schopné odraziť inváziu Moskvy © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -