Bývalého piťovca Tomáša R. vzali do väzby, dôvodom bola obava z možného úteku

0

6.12.2021 Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu rozhodla o vzatí do väzby Tomáša R.

Ako vysvetlila pre agentúru SITA hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková, dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, teda úteková väzba. Dodala, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže prokurátor podal sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote.
Obvinenie z prijímania úplatku
O sťažnostiach má rozhodnúť Najvyšší súd SR. Tomáš R. je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Bývalého údajného príslušníka skupiny piťovci Tomáša R. dopravili zo Španielska na Slovensko v piatok 3. decembra. Jeho extradíciu zo Španielska zabezpečila Národná kriminálna agentúra (NAKA) a Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce (Sirene).


Obvineného hľadali od marca 2021
Po obvinenom pátrala polícia od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu.

„Tomáš R. bol zadržaný v Španielsku v auguste 2021 miestnou políciou na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru, verejnosťou prezývaných ako ‚Lovci lebiek‘,“ uviedla polícia vo svojom profile na sociálnej sieti.

NAKA obvinila Tomáša R. spolu s bývalým exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom M. a veľkopodnikateľom Zoroslavom K. pre kauzu výroby ilegálnych cigariet.

Viac k témam: Korupcia, Krimi, Piťovci, úplatkárstvo, Úplatky, úteková väzba, Väzba, Výroba cigariet
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalého piťovca Tomáša R. vzali do väzby, dôvodom bola obava z možného úteku © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -