Polícia otočí svoju pozornosť na hranice, kontrolovať bude dodržiavanie povinností

0

3.12.2021 Počas nasledujúcich víkendov, teda v sobotu 4. decembra, 11. decembra a 18. decembra budú okrem náhodných policajných kontrol uskutočnené aj osobitné cielené kontroly pri vstupe na územie Slovenska z okolitých krajín.

Tieto kontroly budú zamerané na dodržiavanie povinností osôb uložených vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR), ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po návrate spoza hraníc. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
Viac o téme: Koronavírus
Polícia pripomína, že každá osoba nad 12 rokov a dvoch mesiacov je povinná pri vstupe na územie SR registrovať sa prostredníctvom systému eHranica. „Kompletne zaočkované osoby sú povinné preukázať tento status COVID preukazom Európskej únie alebo iným národným certifikátom tretej krajiny, ktorý spĺňa podmienky uvedené vo vyhláške ÚVZ SR,“ uvádza Bárdyová.

Nezaočkované osoby čaká povinná izolácia, ktorá sa skončí pri bezpríznakovom priebehu dovŕšením jej desiateho dňa, alebo negatívnym PCR testom vykonaným najskôr v piaty deň izolácie.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, policajna kontrola, Štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia otočí svoju pozornosť na hranice, kontrolovať bude dodržiavanie povinností © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -