Heger a Čaputová zagratulovali Fialovi, tešia sa na spoluprácu s novým českým premiérom

0

30.11.2021 Premiér Eduard Heger (OĽaNO) zagratuloval novovymenovanému premiérovi Českej republiky Petrovi Fialovi. „Petr Fiala nastupuje do funkcie predsedu vlády v náročnom období, preto mu prajem veľa múdrych a správnych rozhodnutí. Držím palce a teším sa na spoluprácu,“ napísal predseda vlády SR Heger na sociálnej sieti.

Ku gratulantom sa pridala aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Nech je zmena aj v týchto zložitých časoch v prospech všetkých občaniek a občanov Česka. Teším sa na ďalšiu úzku spoluprácu s naším tradične najbližším susedom,“ uviedla na sociálnej sieti.

Predsedu ODS Petra Fialu vymenoval do funkcie český prezident Miloš Zeman v nedeľu na zámku v Lánoch. Fiala mal byť pôvodne vymenovaný už v piatok 26. novembra, no pre pozitívny test na koronavírus českého prezidenta Zemana sa ceremónia odložila. Vymenovanie sprevádzali prísne hygienické opatrenia.

Viac k témam: Česká vláda
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger a Čaputová zagratulovali Fialovi, tešia sa na spoluprácu s novým českým premiérom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -