Zuzana Čaputová vyzýva na sprísnenie opatrení, vývoju v nemocniciach pomôže urýchlenie očkovania

0

11.11.2021 Jedinou možnosťou zvrátenia katastrofického vývoja situácie v nemocniciach v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 je zásadné urýchlenie očkovania. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslal hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Podľa prezidentky je potrebné urobiť ťažké rozhodnutia, ktorých prípadné odkladanie by spôsobilo, že rozhodnutia budú nakoniec ešte „bolestivejšie“.
Viac o téme: Koronavírus
„Kroky v boji proti pandémii nesmú ďalej určovať tí, ktorí existenciu pandémie odmietajú alebo zľahčujú. Aj keď sú niektorí z nich hlučnejší, ako reč faktov. Prvoradou úlohou štátu je chrániť zdravie a životy občanov a z tejto úlohy nesmie poľaviť. Ani tvárou v tvár populizmu, či vyhrážkam,“ povedala Čaputová.

Politické spory musia podľa nej načas ustúpiť a tí lídri, ktorí nie sú schopní ísť príkladom a pomôcť zdravotníkom, by sa aspoň nemali stavať na odpor. Prezidentka považuje za správne rešpektovanie hlasu odborníkov a sprísnenie opatrení.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zuzana Čaputová vyzýva na sprísnenie opatrení, vývoju v nemocniciach pomôže urýchlenie očkovania © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -