Ministerstvo zahraničných vecí odštartuje týždeň OSN na Slovensku, Korčok rozdá aj ocenenia

0

26.10.2021 Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) odštartuje v pondelok 25. októbra týždeň Organizácie spojených národov (OSN) na Slovensku. Vo videu na sociálnej sieti o tom informovali šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) a štátna tajomníčka MZVEZ SR Ingrid Brocková.

Aktivita súvisí s dňom OSN, ktorý každoročne pripadá na 24. októbra. Práve v tento dátum v roku 1945 totiž vstúpila do platnosti Charta OSN. V tento deň sa v roku 1896 zároveň narodil slovenský diplomat Ján Papánek, jeden zo 14 autorov Charty OSN a prvý predstaviteľ Československa v tejto organizácii.
Minister rozdá ocenenia
„Rozhodli sme sa preto širokej verejnosti priblížiť význam tejto organizácie, ako aj slovenskú stopu v nej. Pripravili sme sériu podujatí pod názvom ‚Týždeň OSN na Slovensku’, aby sme ukázali, že OSN sme aj my a že témy, ktorým sa spojené národy venujú sa týkajú aj nás všetkých,“ povedal vo videu Korčok.

Šéf slovenskej diplomacie počas týždňa OSN na Slovensku ocení štyroch ľudí zo Slovenska, ktorí pôsobia v agentúrach OSN a prispievajú tak nielen k šíreniu dobrého mena Slovenska v zahraničí, ale aj k hľadaniu riešení globálnych výziev.
Podpora verejnosť v hľadaní riešení
V rámci týždňa OSN pripravil rezort zahraničných vecí niekoľko podujatí a diskusií zameraných na aktivity Slovenska v rámci OSN.

Korčok verí, že verejnosť sa tak dozvie viac o globálnych problémoch a zamyslí sa nad hľadaním riešení, ktoré by mohli pomôcť pri ich prekonaní. Všetky aktivity bude MZVEZ SR zdieľať aj na sociálnych sieťach.

Viac k témam: Týždeň OSN na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo zahraničných vecí odštartuje týždeň OSN na Slovensku, Korčok rozdá aj ocenenia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -