PARTNERS ASSET MANAGEMENT prichádza s prvým fondom realitných investícií

0

21.10.2021 PARTNERS GROUP HOLDING SK prináša investorom ďalšiu príležitosť zhodnotenia úspor. Po uvedení úspešného projektu PARTNERS INVESTMENTS, ktorý sa na Slovensku stal v krátkom čase lídrom poskytovania investičných služieb, predstavuje verejnosti novú dcérsku spoločnosť – PARTNERS ASSET MANAGEMENT. Investorom zabezpečí široké portfólio a dostupnosť kvalitných investičných príležitostí a ponúkne služby cez podielové fondy kolektívneho investovania.

Správcovská spoločnosť PARTNERS ASSET MANAGEMENT získala licenciu od Národnej banky Slovenska ešte v septembri 2020. “PARTNERS ASSET MANAGEMENT má silné zázemie. Ako súčasť finančnej skupiny PARTNERS GROUP HOLDING SK využíva synergie a know-how dcérskych spoločností holdingu s dlhoročnou pôsobnosťou, a to v oblasti finančného sprostredkovania, kapitálového trhu aj poistenia,” uvádza Jakub Rosa, investičný riaditeľ PARTNERS ASSET MANAGEMENT. Značnou výhodou novovzniknutej správcovskej spoločnosti je jej nezávislosť a slovenský pôvod. “Nezávislosť sa prejaví na vyššom výnose klientov a je zároveň jednou z našich najväčších konkurenčných výhod,” tvrdí Jakub Rosa.
SLOVÁCI ZATIAĽ NEVEDIA INVESTOVAŤ
Najobľúbenejším „investičným“ produktom na Slovensku sú stále bežné účty a termínované vklady. Každý mesiac tu pribúda 200 ml. eur, a viac ako 40 mld. eur ostane ležať v bankách. Toto správanie potvrdzujú aj každoročné prieskumy agentúry Focus a Nadácie PARTNERS, ktoré jasne ukazujú, že ľudia nemajú dostatok informácií v oblasti spravovania osobných financií či v oblasti investovania. “V poslednom prieskume* až tretina respondentov uviedla, že za najlepší spôsob zhodnotenia úspor považujú sporenie na bežnom účte a termínované vklady. Pri súčasných úrokových sadzbách sa však úspory v takomto type produktu následkom inflácie znehodnocujú,” upozorňuje Jakub Rosa. Zároveň dodáva, že čoraz viac Slovákov si tieto fakty uvedomuje, no mnohí nevedia, ako investovať, prípadne majú s investovaním zlé skúsenosti. “V spolupráci s PARTNERS GROUP SK im chceme v tomto podať pomocnú ruku. Založenie správcovskej spoločnosti je prirodzeným krokom pri zvyšovaní dostupnosti kvalitných investičných príležitostí,” dodáva Jakub Rosa.
PRVÝ V PONUKE: FOND REALITNÝCH INVESTÍCIÍ
Rok od udelenia licencie spoločnosť PARTNERS ASSET MANAGEMENT oficiálne predstavuje prvý fond – PARTNERS Fond realitných investícií. Reality sú na Slovensku vo všeobecnosti veľmi obľúbené a pri otázkach, kam by investovali svoje peniaze, sú práve nehnuteľnosti jednou z najčastejších odpovedí, no ako využívaný investičný nástroj ich uvádza len 5 % opýtaných, a to najmä v spojení s kúpou investičnej nehnuteľnosti. “Priama investícia do realít má viacero špecifík, ako napríklad vysoká vstupná investícia, nízka diverzifikácia a likvidita, náklady na údržbu, komunikácia s nájomcami a podobne. To môže mnohých od rozhodnutia investovať do realít odradiť. Našich investorov chceme odbremeniť a zodpovednosť pri obstarávaní investície preberáme my cez realitný fond od PARTNERS ASSET MANAGEMENT,” vysvetľuje investičný riaditeľ. Investícia do realitného fondu prináša vyššiu diverzifikáciu investície v porovnaní s priamym vlastníctvom nehnuteľností a vyššiu likviditu, pričom odpadávajú starosti so starostlivosťou o nehnuteľnosť, ktorú zabezpečuje profesionálny tím. Fond je vhodný pre vyváženého investora, ktorý má záujem v strednodobom alebo dlhodobom horizonte stabilne zhodnocovať finančné prostriedky prostredníctvom realitného trhu, ale aj pre dynamického investora, ktorý hľadá diverzifikáciu svojho portfólia o alternatívnu zložku v podobe realít.
VÝHODY INVESTOVANIA CEZ FOND REALITNÝCH INVESTÍCIÍ
Pri tvorbe investičnej stratégie realitného fondu PARTNERS ASSET MANAGEMENT bolo primárnym cieľom priniesť investorom alternatívnu investíciu v podobe realít, ktorá sa bude vyznačovať nízkou volatilitou, ponúkne zaujímavý výnos a súčasne bude vhodná ako na pravidelné, tak i vyššie jednorazové investovanie. “PARTNERS Fond realitných investícií je unikátne riešenie, ktoré na našom domácom trhu ponúkame ako jediní. Nezávislosť našej spoločnosti nám umožňuje priniesť najefektívnejšie dostupné riešenia, čo v konečnom výsledku prináša vyššie výnosy pre investorov,” uvádza Jakub Rosa. Tí sa tak môžu podieľať na úspechu renomovaných realitných projektov, do ktorých by za iných okolností a z dôvodu vysokej vstupnej investície neboli schopní investovať.

Podľa odborníkov na osobné financie by totiž reality ako alternatívna investícia mali byť neoddeliteľnou súčasťou investičného portfólia. “Staviť všetko na jednu kartu sa nemusí vždy vyplatiť. Každé investičné portfólio by preto malo stáť na viacerých nohách. Okrem rozumného mixu krátkodobých investícií, dlhopisov a akcií by ho mali tvoriť aj alternatívne investície. Práve sem patria aj reality, ktoré sa navyše vyznačujú nižšou závislosťou od vývoja akcií a dlhopisov na trhu, čím zabezpečujú nižšiu kolísavosť a v ideálnom prípade aj vyššiu výkonnosť celkového portfólia,” dodáva Jakub Rosa. Cielený čistý výnos PARTNERS Fondu realitných investícií sa pohybuje na úrovni 3 – 5 % ročne pri nízkej volatilite a primeranej likvidite investície.

Zabezpečená je tiež ochrana investície. Majetok podielového fondu je od majetku správcovskej spoločnosti oddelený. Každý podielový fond má svoj štatút, ktorý predstavuje mantinely a jasné pravidlá pri jeho správe. Ochranu investorov tak zabezpečuje Národná banka Slovenska a depozitár fondov. Možnosť odpredať podielové listy fondu zase garantuje takmer okamžitú dostupnosť peňazí.

* Reprezentatívny kvantitatívny prieskum Nadácie PARTNERS a agentúry Focus, jún 2021

Informačný servis

Viac k témam: Fond, PR, realitné insvestície, Reality
Zdroj: Webnoviny.sk – PARTNERS ASSET MANAGEMENT prichádza s prvým fondom realitných investícií © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -