Kotlebovec Krupa nemal rúško, Kollár ho vykázal z rokovacej sály parlamentu

0

20.10.2021
aktualizované 19. októbra, 14:19

Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) v utorok popoludní otvoril 48. schôdzu. V rokovacej sále sa prezentovalo 125 poslancov, takže parlament bol uznášaniaschopná.

Kollár tiež vykázal zo sály opozičného poslanca Petra Krupu (ĽSNS) z rokovacej sály. Dôvodom je, že poslanec si aj po opätovných výzvach odmietol nasadiť na tvár rúško. Odôvodňoval to tým, že je na neho alergický. „V takom prípade mi doneste ospravedlnenie a radšej ostaňte doma. Nemôžeme tu len tak sedieť bez rúška,” reagoval Kollár. Krupa podal voči tomuto rozhodnutiu predsedu parlamentu námietku, a teda hlasovať sa o jeho vykázaní bude približne o 17:00.

Na členov zákonodarného orgánu čaká 86 bodov programu. Zaoberať sa budú napríklad návrhom zákona o pomoci tehotným ženám či zákonom o používaní jazykov národnostných menšín. Na programe rokovania parlamentu je okrem iného aj novela zákona o niektorých mimoriadnych opareniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19. Novela je známa aj ako „Lex Zuzana“.

Viac k témam: Predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Kotlebovec Krupa nemal rúško, Kollár ho vykázal z rokovacej sály parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -