PSS získala ocenenie v súťaži finančných produktov Zlatá minca

0

7.10.2021 Najlepšie stavebné sporenie na trhu je podľa súťaže Zlatá minca Junior extra od Prvej stavebnej sporiteľne. Rozhodla o tom porota zložená z takmer 200 odborníkov na financie a finančné produkty.

Stavebné sporenie Junior extra je určené deťom do 18 rokov. Vďaka nemu môžu rodičia svojim deťom postupne vytvoriť sumu, ktorá im pomôže pri štarte do samostatného života.  Podľa prieskumu, ktorý pre Prvú stavebnú sporiteľňu realizovala agentúra Median SK, svojim deťom na ich prvé bývanie odkladajú peniaze takmer dve tretiny (62 %) rodičov.  Necelá polovica (45 %) rodičov chce svojim deťom nasporiť aspoň časť sumy, ktorú budú na osamostatnenie potrebovať a každý šiesty rodič (17 %) plánuje svojim deťom nasporiť na celú hodnotu budúceho domova.

“Väčšina rodičov chce svojim deťom pomôcť pri kúpe ich prvého domova. Pre mladých ľudí je veľmi dobré ak majú aspoň časť peňazí nasporených dopredu,” vysvetľuje Jozef Plško, vedúci odboru komunikácie Prvej stavebnej sporiteľne.

Stavebné sporenie pre deti umožňuje postupne vytvoriť potrebnú finančnú čiastku na kúpu budúceho bývania vďaka výhodnému úročeniu vkladov a štátnej prémii. Navyše, dieťa bude mať po dovŕšení dospelosti nárok na výhodný stavebný úver. “Čím skôr rodičia začnú deťom pravidelne sporiť, tým väčšiu časť budú schopné  financovať  z vlastných  zdrojov a získajú  výhodnejšie  podmienky  na  dofinancovanie,” hovorí Jozef Plško.

Zlatá minca je nezávislá súťaž finančných produktov, ktorá sa na Slovensku koná od roku 2005. O poradí v jednotlivých kategóriách rozhoduje odborná porota, ktorú tvoria odborníci na financie a finančné produkty. V ročníku Zlatá minca 2020 sa hlasovalo v 35 produktových a 3 samostatných kategóriách. Odborná porota mala 191 členov.

Informačný servis

Viac k témam: Ocenenie, PR, Zlatá minca
Zdroj: Webnoviny.sk – PSS získala ocenenie v súťaži finančných produktov Zlatá minca © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -