Fico pri zbere podpisov na odvolanie Hegera robí podľa Hlasu drahoty. Politikárči, uskakuje a chce dať slovo Blahovi

0

1.10.2021 Podpredseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Erik Tomáš agentúre SITA povedal, že líder strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico pri poskytnutí podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu o odvolaní premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) „politikárči a robí úskoky“.

Hlas-SD už dlhšie hovorí, že chce iniciovať rokovanie parlamentu o odvolaní premiéra, a tým pádom aj celej vlády. Potrebuje však, aby sa pod zvolanie takejto schôdze podpísali aj poslanci Smeru-SD. Potrebných je aspoň 30 podpisov poslancov a Hlas-SD má vlastných poslancov 11.


Fico je pripravený poskytnúť Blahu
Fico v stredu 29. septembra na tlačovej besede povedal, že Smer-SD je pripravený poskytnúť podpisy Hlasu-SD.

Dodal však, že je pripravený poskytnúť aj predkladateľa poslanca Ľuboša Blahu. To by znamenalo, že návrh na odvolanie Hegera by v pléne parlamentu prednášal Blaha.
Úskok zo strany Fica
„No vidíte a toto je zase to politikárčenie zo strany pána predsedu Fica a strany Smer. Je zrejmé, že ak ide o odvolávanie premiéra a celej vlády, tak by takýto návrh mal predkladať expremiér Pellegrini. Navyše, vždy platila dohoda v opozícii, že tá opozičná strana, ktorá iniciovala danú schôdzu, mala právo ten návrh aj predkladať. Vnímame to ako úskok zo strany pána Fica,“ povedal Tomáš.

Dodal, že keď Fico hovoril o spájaní sa a o spolupráci Smeru-SD a Hlasu-SD pred voľbami, tak „my si takto túto spoluprácu určite nepredstavujeme“.

Podľa Tomáša Hlas-SD predloží do parlamentu návrh na odvolávanie premiéra Hegera. Doteraz zozbierali 20 podpisov poslancov a čaká, že svoj sľub naplní aj Smer-SD. „Zatiaľ sa tak, bohužiaľ, nestalo,“ uzavrel Tomáš.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico pri zbere podpisov na odvolanie Hegera robí podľa Hlasu drahoty. Politikárči, uskakuje a chce dať slovo Blahovi © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -