Študent, ktorý hodil do francúzskeho prezidenta Macrona vajce, podstúpi psychiatrické liečenie (video)

0

29.9.2021 Devätnásťročného študenta, ktorý v pondelok hodil vajce do francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, prijali do psychiatrickej nemocnice.

V utorok to oznámila prokuratúra v Lyone s tým, že mladíka poslali na psychiatrické liečenie po lekárskej prehliadke. To podľa jej vyhlásenia stanovilo „absenciu rozlišovacej schopnosti a potrebu hospitalizácie“.
Vajce sa nerozbilo
Vajce zasiahlo Macrona, keď sa prechádzal v dave ľudí na medzinárodnom potravinárskom veľtrhu v Lyone. Zasiahlo ho do ramena a bez rozbitia sa od neho odrazilo.

Muža následne zadržali a začali voči nemu vyšetrovanie „útoku na osobu v pozícii orgánu verejnej moci“, uviedla lyonská prokuratúra. Páchateľ nebol polícii predtým známy.


Macron schytal aj facku
V júni Macron zase dostal počas podujatia na juhovýchode Francúzska facku. Podobne ako jeho predchodcovia, aj on rád trávi čas na stretnutiach s verejnosťou, najmä keď sa blížia prezidentské voľby.

Macron zatiaľ neoznámil, že sa bude v apríli uchádzať o znovuzvolenie, očakáva sa to však od neho.

Viac k témam: Napadnutie, Psychiatrická nemocnica, Vajce
Zdroj: Webnoviny.sk – Študent, ktorý hodil do francúzskeho prezidenta Macrona vajce, podstúpi psychiatrické liečenie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -