Vojaci si pripomínajú Deň ozbrojených síl, Naď sa im poďakoval za zvládnutie pandémie i za nasadenie v Afganistane

0

23.9.2021
aktualizované 22. septembra 14:17

Ozbrojené sily SR (OS SR) sú nezastupiteľnou zložkou bezpečnosti štátu. Pripomenul to minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v súvislosti so stredajším Dňom ozbrojených síl SR. Vo svojom profile na sociálnej sieti zároveň poďakoval vojakom za ich službu.

„22. septembra si tradične pripomíname oddanú službu vlasti, ktorá po vyslovení rozkazu nepozná odpoveď “nie”. Či ide o ochranu našej vlasti, pomoc našim občanom zasiahnutých živelnými katastrofami, pandémiou či o iné situácie v súvislosti s ohrozením života a zdravia občanov vrátane nebezpečnej evakuácie našich občanov z oblasti ovládanej teroristami či extrémistami,“ uviedol Naď.
Dotkol sa aj nedostatkov
Zdôraznil tiež, že príslušníci ozbrojených síl nezatvárajú oči ani pred bezpečnostnou situáciou v ostatných krajinách. Preto je ich momentálne vyše 400 vyslaných do zahraničných operácií a misií, kde podľa Naďa plnia úlohy zachovania mieru a stability.

Šéf rezortu obrany sa dotkol aj nedostatkov, s ktorými musia vojaci zápasiť. „Hovorím o zastaralej technike, stále nedostatočnej výstroji a výzbroji, či o zlej infraštruktúre. Verím však, že aj na svojich útvaroch už postupne vidíte, milé vojačky a vojaci, reálne výsledky našej snahy zlepšiť Vaše podmienky,“ dodal Naď.


Úprimná vďačnosť
Minister sa tiež poďakoval slovenským vojakom za ich nasadenie počas celého uplynulého roka. V rámci vojenského nástupu na nádvorí Ministerstva obrany SR ocenil aj profesionálnych vojakov za druhú úspešnú evakuáciu osôb z Afganistanu.

Naď sa ozbrojeným zložkám opäť poďakoval za boj, ktorý proti ochoreniu COVID-19 odviedli. Tiež za zvládnutie celonárodného testovania na jeseň 2020, pri návšteve pápeža Františka či pri úspešnej dvojnásobnej evakuácii občanov Slovenska a ďalších osôb z Afganistanu.

„Nie je to vďačnosť falošná, ale úprimná. Dávam pred vami klobúk dole, lebo ten zoznam toho, čo ste urobili, je dlhý a pozitívny,“ povedal minister.
Vyzval k zaočkovanosti
Šéf rezortu obrany zdôraznil, že za posledný rok sa MO SR podarilo veľa modernizačných projektov, investícií do výzbroje či infraštruktúry. „Sme ďaleko od ideálu, ale sme na dobrej ceste. Podarilo sa nám na vláde presadiť zásadnú modernizáciu pozemných síl. Som rád, že krok po kroku sa situácia lepší,“ dodal minister.

V závere príhovoru vojakov vyzval, aby sa dali zaočkovať a išli tak ostatným príkladom. Zaočkovanosť slovenských vojakov sa pohybuje na úrovni 55 percent.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: minister obrany SR, slovenskí vojaci, vojaci
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojaci si pripomínajú Deň ozbrojených síl, Naď sa im poďakoval za zvládnutie pandémie i za nasadenie v Afganistane © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -