Brusel v rámci kampane za práva žien pomenuje novú ulicu po zavraždenej sexuálnej pracovníčke

0

18.9.2021 Belgická metropola Brusel v rámci rozsiahlej kampane za práva žien pomenuje novú ulicu po zavraždenej nigérijskej sexuálnej pracovníčke Eunice Osayandeovej. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

Osayandeová v roku 2016 pricestovala do Bruselu za lepšími zajtrajškami. Dôverovala ľuďom, ktorí jej sľúbili hereckú kariéru, no v skutočnosti to boli obchodníci s ľuďmi.
Utrpela sedemnásť bodných rán
Okamžite po príchode do Belgicka ju prinútili k prostitúcii. Tvrdili jej, že pašeráckemu gangu dlhuje za prepravu, ochranu či nájomné 45-tisíc eur.

V júni 2018 ju v štvrti Gare du Nord 17 bodnými ranami usmrtil nespokojný zákazník.

Niekoľko týždňov pred smrťou dokonca kontaktovala charitatívnu pracovníčku a oznámila, že pri práci zažíva násilie a zastrašovanie. Bála sa, že sa nemôže obrátiť na políciu, pretože je migrantka bez dokladov.
Prostitúcia nie je nezákonná
Prostitúcia v Belgicku nie je nezákonná, neexistujú však jednotné vnútroštátne pravidlá. Z vraždy 23-ročnej Osayandeovej obvinili 17-ročného chlapca, ktorý momentálne čaká na súd.

Zatknutí boli aj štyria členovia gangu obchodujúceho s ľuďmi, ktorí v januári tohto roku dostali trest odňatia slobody na štyri roky.

Mesto Brusel na margo pomenovania novej ulice po Osayandeovej v časti Schaerbeek uviedlo, že chce upozorniť na všetky „zabudnuté ženy, ktoré sú obeťami obchodovania s ľuďmi, sexuálneho násilia a vrážd“.

Viac k témam: práva žien
Zdroj: Webnoviny.sk – Brusel v rámci kampane za práva žien pomenuje novú ulicu po zavraždenej sexuálnej pracovníčke © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -