Súd rozhodne o väzbe obvinených vyšetrovateľov NAKA aj Scholtza, výsluchy potrvajú do noci

0

16.9.2021 Okresný súd Bratislava III by mal v stredu rozhodnúť o väzbe obvinených vyšetrovateľov NAKA a dočasného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholtza. Prvý by mal vypovedať obvinený vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Juraj Č.

Uviedol to pred zasadnutím súdu obhajca obžalovaných zadržaných príslušníkov NAKA Peter Kubina. Dodal, že výsluch každého z obvinených by mal trvať zhruba hodinu. Výsluchy začali o 18:00 a mali by trvať do 22:00.
Ovplyvňovanie výpovedí svedkov
Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začiatkom týždňa vydal uznesenie o začatí trestného stíhania a vzniesol obvinenia voči dvom príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Pokyn na vznesenie obvinenia vydal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava. Obvinenie sa týka ovplyvňovania výpovedí svedkov. Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila ďalších dvoch zadržaných vyšetrovateľov NAKA zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.
Scholtz čelí dvom obvineniam
Ako na svojej internetovej stránke informoval Denník N, ide o Milana Sabotu a Štefana Mašina. Obvinili už aj dočasného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholtza, ktorého zadržali v pondelok.

Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

Viac k témam: väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodne o väzbe obvinených vyšetrovateľov NAKA aj Scholtza, výsluchy potrvajú do noci © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -