Policajné štruktúry si zrejme vyrovnávajú účty, Čaputová sa chce pre obvinenia vyšetrovateľov stretnúť s Hegerom

0

16.9.2021 Javí sa, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty, reagovala prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s obvinením vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Úradom inšpekčnej služby.

Zároveň požiadala aktérov tejto kauzy o verejné vysvetlenie ich konania. Prezidentka sa v tejto súvislosti plánuje v najbližších dňoch stretnúť s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec.

„Pri vyšetrovaní káuz tohto rozmeru je dôležité nielen to, aby bolo dôveryhodné a spravodlivé, ale aby sa tak aj javilo. Žiaľ, dnes sa javí skôr tak, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty. Vyzývam všetkých aktérov tejto kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie,“ uviedla Čaputová.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vydal uznesenie o začatí trestného stíhania a vzniesol obvinenia voči dvom príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Pokyn na vznesenie obvinenia vydal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava. Obvinenie sa týka ovplyvňovania výpovedí svedkov. Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila ďalších dvoch zadržaných vyšetrovateľov NAKA zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Ako na svojej internetovej stránke informuje Denník N, ide o Milana Sabotu a Štefana Mašína. Obvinili už aj dočasného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholtza, ktorého zadržali v pondelok. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

Viac k témam: NAKA, prezidentka SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajné štruktúry si zrejme vyrovnávajú účty, Čaputová sa chce pre obvinenia vyšetrovateľov stretnúť s Hegerom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -