Únia by mala odstrániť LGBT ľuďom prekážky z cesty, europoslanci sú za uznávanie ich manželstiev

0

16.9.2021 V Európskej únii (EÚ) by mali byť uznávané manželstvá a partnerstvá osôb rovnakého pohlavia. Takýto postoj má väčšina poslancov Európskeho parlamentu (EP), ktorý prijal uznesenie o tom, že EÚ by mala odstrániť všetky prekážky, s ktorými sa LGBT osoby stretávajú pri uplatňovaní svojich základných práv. V tlačovej správe o tom informuje tlačové stredisko EP.

Spomenuté uznesenie uvádza, že manželstvá alebo registrované partnerstvá uzavreté v jednom členskom štáte by mali byť vo všetkých ostatných krajinách EÚ uznávané jednotným spôsobom a s manželmi a partnermi rovnakého pohlavia by sa malo zaobchádzať rovnako ako pri heterosexuálnych pároch.

Europoslanci okrem iného poukazujú na diskrimináciu, ktorej čelia LGBT komunity v Poľsku či Maďarsku. Parlament požaduje ďalšie opatrenia zo strany Európskej únie proti týmto krajinám, ako sú postupy pri porušení predpisov, súdne opatrenia a rozpočtové nástroje.

Viac k témam: homosexuálne manželstvá, LGBTI, registrované partnerstvá
Zdroj: Webnoviny.sk – Únia by mala odstrániť LGBT ľuďom prekážky z cesty, europoslanci sú za uznávanie ich manželstiev © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -