Krúpa zvolá mimoriadny výbor k situácii v polícii, na rokovanie zavolá aj riaditeľa inšpekčnej služby

0

14.9.2021 Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO) zvoláva mimoriadne zasadnutie výboru k situácii v polícii. Ako ozrejmil vo svojom profile na sociálnej sieti, termín zasadnutia výboru oznámi čoskoro.

„Vzhľadom na posledné zatýkania, na situáciu spojenú so spochybňovaním vyšetrovaní či so zverejňovaním spisov z polície a prokuratúry, som sa rozhodol, že je najvyšší čas zvolať mimoriadne rokovanie brannobezpečnostného výboru,” zdôvodnil Krúpa.

Je totiž podľa neho potrebné objasniť situáciu v Policajnom zbore, „najmä vo svetle vzájomných obviňovaní, zatýkaní a pokusov o zastrašovanie vyšetrovateľov”. Na rokovanie výboru preto pozve aj riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholtza.

Denník N v pondelok informoval o tom, že inšpekcia ministerstva vnútra zadržala vyšetrovateľov najzávažnejších káuz Jána Čurillu, Pavla Ďurka a ďalších dvoch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec. Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) považuje toto zadržanie za pokračovanie snáh o zastrašovanie vyšetrovateľov.

Viac k témam: kauza Očistec, výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť, zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Krúpa zvolá mimoriadny výbor k situácii v polícii, na rokovanie zavolá aj riaditeľa inšpekčnej služby © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -