Zapojili ste sa na sociálnej sieti do súťaže o bazény? Podľa polície môže ísť o podvod

0

25.8.2021 Polícia upozorňuje verejnosť, že im bol opakovane nahlásený profil Záhrady snov, ktorý organizuje „súťaž o bazény”. Ako ďalej policajti uvádzajú v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti, stránka od ľudí pýta údaje z platobných kariet, aby im mohla poslať peniaze ako „výhru”. Profil podľa polície spĺňa všetky atribúty podvodných stránok.

„Neustále upozorňujeme na podobné zdieľačky, ktoré sa často končia podvodom,” uvádza polícia s tým, že dôvodov, prečo je stránka podozrivá, je hneď niekoľko. V prvom rade existuje iba od 1. augusta. Navyše na stránke nie sú sú uvedené žiadne dodatočné informácie ako oficiálny web, pravidlá a štatút súťaže, adresa sídla a podobne.

Po kliknutí na odkaz http://zahradysnovsk.sk/ sa nezobrazí web spoločnosti. „V prípade tejto konkrétnej stránky sa podvodníci snažia navodiť dojem, že spoločnosť ponúkajúca vírivky má vlastné webové sídlo, po rozkliknutí odkazu sa vám však zobrazí chybná stránka,” upozorňuje polícia.

Podľa polície sa v tomto prípade môže stať, že sa stránka premenuje, a teda jediný cieľ tejto súťaže bolo umelé získanie fanúšikov. V horšom prípade bude stránka postupne kontaktovať viacero účastníkov súťaže a na základe vymyslenej výhry bude od nich pýtať rôzne zálohy vo forme nižších úhrad, pripadne číslo ich kreditnej karty. Takto podľa polície môže dôjsť k väčším škodám.

- Reklama -