NAKA ukončila vyšetrovanie kauzy Dobytkár, vyšetrovateľ navrhuje podať obžalobu pre osem osôb

0

5.8.2021 Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 30. júla ukončil vyšetrovanie kauzy Dobytkár. Ako pre agentúru SITA potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby pre osem fyzických osôb a päť právnických osôb. Spis zároveň zaslal na Úrad špeciálnej prokuratúry.

Polícia počas vyšetrovania zdokumentovala 95 skutkov. Vyšetrovateľ zároveň vyčlenil obvineného bývalého riaditeľa sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR Mareka K. na samostatné konanie. V tejto trestnej veci naďalej prebieha vyšetrovanie.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur.

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin K. či podnikatelia Norbert B. a Peter K. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti či veterinár.

Viac k témam: akcia “Dobytkár”
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA ukončila vyšetrovanie kauzy Dobytkár, vyšetrovateľ navrhuje podať obžalobu pre osem osôb © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -