Izrael sprísni opatrenia proti koronavírusu, ktoré sa budú týkať ľudí prichádzajúcich z osemnástich krajín

0

5.8.2021 Izrael bude od budúceho týždňa vyžadovať od ľudí prichádzajúcich z 18 krajín absolvovanie karantény. Ministerstvo zdravotníctva o zmene informovalo v utorok s tým, že jednotlivci – zaočkovaní aj nezaočkovaní, prichádzajúci z 18 krajín budú musieť od 11. augusta absolvovať 14-dňovú karanténu. Predčasné ukončenie karantény bude možné po negatívnom teste na koronavírus po siedmich dňoch od príchodu.

Nariadenie sa týka Spojených štátov, Nemecka, Francúzska, Holandska, Talianska, Islandu, Grécka, Ukrajiny, Eswatini, Botswany, Bulharska, Tanzánie, Malawi, Egypta, Českej republiky, Kuby, Rwandy a Tuniska.

Tieto sa pridávajú k 24 ďalším krajinám, pre ktoré už teraz v súvislosti s pandémiou platia rôzne cestovné obmedzenia, vrátane Spojeného kráľovstva, Brazílie, Indie, Ruska a Turecka.

Izraelské ministerstvo zdravotníctva v utorok potvrdilo ďalších 3 834 nových prípadov nákazy koronavírusom. Krajina napriek rýchlej očkovacej kampani eviduje aj nárast vážnych prípadov ochorenia COVID-19 z 19 v polovici júna na najmenej 221.

Obe dávky vakcíny konzorcia Pfizer-BioNTech už dostalo viac ako 57 % z 9,3-miliónovej populácie.

Viac k témam: COVID-19, karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Izrael sprísni opatrenia proti koronavírusu, ktoré sa budú týkať ľudí prichádzajúcich z osemnástich krajín © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -