Po zákroku mestskej polície v Česku zomrel mladý muž, policajti použili slzotvorný prostriedok

0

5.8.2021 Českí kriminalisti preverujú okolnosti smrti mladého muža, ktorý zomrel po zákroku strážnikov mestskej polície. Ako informuje spravodajský portál TN.cz, prípad sa stal v nedeľu v Březnici na Příbramsku.

Dvadsaťštyriročný muž skonal o deň neskôr v nemocnici a kriminalisti Územného odboru v Příbrame incident preverujú pre podozrenie zo zabitia z nedbanlivosti.
Muž upadol do bezvedomia
Smrti mladíka predchádzala fyzická potýčka štyroch ľudí v obci Březnice. V nedeľu 1. augusta okolo druhej v noci na miesto dorazila mestská polícia, ktorá musela použiť aj donucovací prostriedok.

„Po predchádzajúcej fyzickej potýčke medzi štyrmi osobami a následnom zákroku strážnikov mestskej polície, pri ktorom bol použitý donucovací prostriedok – slzotvorný prostriedok, upadol 24-ročný muž do bezvedomia,“ opísala hovorkyňa polície Vlasta Suchánková.
Podozrenie zo zabitia
Zraneného muža následne previezla záchranná služba Stredočeského kraja do nemocnice v Prahe, kde však v pondelok zomrel.

„Kriminalisti už v minulých dňoch začali v danej veci úkony trestného konania pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Vzhľadom na to, že mladý muž zomrel, bol prípad preklasifikovaný na podozrenie zo zabitia z nedbanlivosti,“ dodala Suchánková.

Viac k témam: mestská polícia, zabitie
Zdroj: Webnoviny.sk – Po zákroku mestskej polície v Česku zomrel mladý muž, policajti použili slzotvorný prostriedok © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -