Francúzi opäť protestujú proti pandemickým opatreniam, nahneval ich návrh certifikátov o zdravotnom stave (video)

0

25.7.2021 Krajne pravicoví aktivisti a členovia hnutia žltých viest vo Francúzsku protestujú proti návrhu zákona, ktorý vyžaduje od ľudí pri vstupe do reštaurácií a ďalších priestorov certifikáty o zdravotnom stave a prikazuje povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 všetkých pracovníkov v zdravotníctve.
Viac o téme: Koronavírus
Demonštranti pochodovali Parížom a skandovali „sloboda, sloboda“. Je to jedna z viacerých demonštrácií naplánovaných na sobotu.
Počet prípadov rastie
O návrhu v sobotu rokujú členovia francúzskeho Senátu. Dolná komora parlamentu ho schválila v piatok.

Francúzsko zažíva nárast nových prípadov nákazy koronavírusom a na vzostupe sú aj hospitalizácie. Vláda sa usiluje urýchliť očkovanie, aby ochránila zraniteľných obyvateľov i nemocnice a tiež, aby predišla novým lockdownom.
Protesty boli aj minulý víkend
Väčšina francúzskych dospelých je už plne zaočkovaná a prieskumy verejnej mienky naznačujú, že väčšina Francúzov podporuje nové opatrenia.

S pandemickými opatreniami však nesúhlasia všetci. Minulý víkend protestovalo proti opatreniam naprieč Francúzskom viac ako 100-tisíc ľudí, medzi ktorými boli krajne pravicoví politici, aktivisti a tiež ľudia, ktorí sú nespokojní s prezidentom Emmanuelom Macronom pre ďalšie rôzne dôvody, pripomína agentúra AP.

Viac k témam: Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku, očkovanie proti koronavírusu, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi opäť protestujú proti pandemickým opatreniam, nahneval ich návrh certifikátov o zdravotnom stave (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -