Poslanci OĽaNO plánujú predstaviť návrh uznesenia, vyjadriť chcú podporu a uznanie ľuďom LGBTI komunity

1

25.7.2021 Skupina poslancov parlamentu za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) v najbližších dňoch predstaví návrh uznesenia, ktoré vyjadrí podporu a uznanie aj ľuďom hlásiacim sa k LGBTI komunite. Informoval o tom predseda Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO) v súvislosti so sobotňajším podujatím Dúhový Pride.

Ako ďalej podotkol, ústava a zákony musia chrániť a rešpektovať každého bez ohľadu na rasu, národnosť či sexuálnu orientáciu. Dodal, že v súčasnosti práva príslušníkov sexuálnych menšín na Slovensku nedosahujú štandard bežný vo viacerých krajinách Európskej únie a v niektorých oblastiach sú degradovaní.
Čelia rôznym prekážkam
Ľuďom z tejto komunity sú podľa neho kladené rôzne prekážky v ich partnerskom a rodinnom živote. Poukázal, že súčasná vláda sa v programovom vyhlásení zaviazala k zlepšeniu legislatívy v oblasti majetkových práv, týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

Čekovský poznamenal, že Slovensko je domovom a vlasťou aj ľudí, ktorí sa hlásia k LGBTI komunite. Dodal, že vyjadriť podporu menšinám je v súčasnosti o to dôležitejšie, pretože v niektorých susedných krajinách sledujú pokusy o obmedzenie ich práv a slobôd.
Slovensko chce vyslať opačný signál
„Maďarsko je príkladom krajiny, kde postupne okliešťujú práva a slobody sexuálnych menšín. My na Slovensku chceme vyslať opačný signál. Signál tolerancie a ľudskosti. V najbližších dňoch doručíme do podateľne parlamentu návrh uznesenia Národnej rady, ktorým sa prihlásime k hodnotám tolerancie, slobody a rovnosti pred zákonom,“ vyhlásil.

Verí, že následne tieto hodnoty podporí aj plénum parlamentu. NR SR by mala o návrhu uznesenia na podporu menšín rokovať v septembri.

Viac k témam: Dúhový pochod PRIDE, LGBTI, uznesenie, Výbor NR SR pre kultúru a médiá
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci OĽaNO plánujú predstaviť návrh uznesenia, vyjadriť chcú podporu a uznanie ľuďom LGBTI komunity © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Vy chorí imbecili z olajna.
    Rodina vam nič nehovorí??!!
    To je muž,žena a deti.
    A nie buzerant,buzerant a dieťa,resp.lesba,lesba a dieťa.
    Z vašich navrhov bude z tejto republiky kopa sračiek,na čele s divou z pezinskej skládky

Comments are closed.