Budapešť ponúka bezplatné testovanie protilátok proti koronavírusu, má obavy z nedostatočnej ochrany vakcín

0


11.7.2021 (Webnoviny.sk) – Maďarské hlavné mesto ponúka starším obyvateľom bezplatné testovanie na zisťovanie prítomnosti protilátok proti ochoreniu COVID-19. Dôvodom sú obavy, že vakcíny proti koronavírusu, ktoré im podali, neposkytujú primeranú ochranu.

Viac o téme: Koronavírus

Piatková ponuka na 20-tisíc testov prišla po tom, ako úplne zaočkovaní ľudia hlásili, že testy vykonané v súkromných laboratóriách naznačili, že sa u nich nevyvinuli protilátky na ochranu pred koronavírusom.

Predstavitelia Budapešti uviedli, že väčšina takýchto správ prišla od ľudí, ktorí dostali očkovaciu látku čínskej spoločnosti Sinopharm.

Maďarsko, ktoré sa na začiatku vakcinácie proti koronavírusu stalo v počte zaočkovaných ľudí lídrom v rámci Európskej únie, je jedinou krajinou v bloku používajúcou čínsku očkovaciu látku. Starosta Budapešti tlačí na maďarskú vládu, aby ponúkla tretiu dávku vakcíny pre ľudí, ktorí ju potrebujú.

Viac k témam: Budapešť, COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Maďarsku, test na protilátky
Zdroj: Webnoviny.sk – Budapešť ponúka bezplatné testovanie protilátok proti koronavírusu, má obavy z nedostatočnej ochrany vakcín © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -