Polícia riešila na dúhovom pochode v Záhrebe viacero incidentov, niekoľkých ľudí zadržali

0


6.7.2021 (Webnoviny.sk) – Chorvátska polícia zadržala niekoľkých ľudí pre incidenty počas a po dúhovom pochode, ktorý sa tento víkend konal v Záhrebe. K incidentom patrili verbálne a fyzické útoky na niektorých účastníkov a spálenie dúhovej LGBT vlajky, informovala v nedeľu záhrebská polícia. Po niektorých páchateľoch polícia stále pátra.

Franko Dota, jeden z organizátorov dúhového pochodu, pre štátnu televíznu stanicu HRT povedal, že išlo o prvé incidenty od roku 2011. Sobotňajší dúhový pochod bol už dvadsiatym v chorvátskom hlavnom meste. „Očakávame, že polícia uskutoční dôkladné vyšetrovanie a bude k všetkým incidentom pristupovať ako k zločinom z nenávisti a nie ako k narušeniu verejného poriadku,” povedal.

V rámci útokov napríklad jeden muž zablokoval cestu dvom ženám, verbálne na ne zaútočil a na jednu z nich napľul. K najhorším útokom patrilo to, keď skupina ľudí prišla k dvom mladým mužom, jedného z nich udreli po tvári, vytrhli mu dúhovú vlajku a spálili ju a potom mladá žena udrela po tvári oboch mužov.

Viac k témam: Dúhový pochod PRIDE
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia riešila na dúhovom pochode v Záhrebe viacero incidentov, niekoľkých ľudí zadržali © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -