Komerčné názvy vlakov končia, od nedele sa mení cestovný poriadok

0
Autor: Facebook, Zsr Vlak

Komerčné názvy vlakov sa postupne rušia, takže už nepocestujeme vlakom s názvom známych oplátok. Nahradia ich nové, ktoré reprezentujú trasu vlaku. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. Zároveň upozornil, že od nedele (14. 6.) vstúpi do platnosti zmena cestovného poriadku.

ZSSK končí s krátkodobým prenájmom názvov vlakov. Od zmeny cestovného poriadku tak dochádza aj k zmenám v názvoch vlakov. “Názvy sa vracajú k pôvodne zaužívaným tradičným pomenovaniam, ktoré reprezentujú primárne geografickú charakteristiku trasy vlaku,” ozrejmil Kováč.
Na trati Nové Zámky – Topoľčany – Prievidza dochádza k zmenám časových polôh dvoch osobných vlakov. Na traťovom úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín sa zmena časovej polohy dotkne jedného osobného vlaku. K zmene časových polôh dochádza aj v prípade dvoch osobných vlakov na trati Trenčín – Chynorany.
Hovorca priblížil, že na žiadosť cestujúcich z regiónu stredného Slovenska dochádza k zmenám na trati Zvolen – Šahy – Čata. Na železničnej zastávke Bzovská Lehôtka bude zároveň zastavovať ďalší vlak.
Nový priamy spoj zavedú na trati Lipany – Košice, a to bez nutnosti prestupu v železničnej stanici Prešov. Na trati Spišská Nová Ves – Levoča zároveň nebudú v dňoch 4. a 5. júla vedené vlaky z dôvodu zrušenia Levočskej púte 2020.
Z pohľadu diaľkovej vnútroštátnej a medzištátnej dopravy súčasne bude k 15. júnu obnovená vlaková doprava medzi Slovenskom a Rakúskom. Vlaková doprava medzi Slovenskom a Českom bola opätovne zavedená k 8., respektíve 9. júnu. Predpokladaný dátum obnovenia vlakovej dopravy medzi Slovenskom a Poľskom je k 22. júnu, medzi Slovenskom a Maďarskom k 1. júlu, medzi Slovenskom a Ukrajinou predbežne tiež k 1. júlu.

- Reklama -