Boj proti moslimom na britský spôsob. Prasačie hlavy. Tentoraz dokonca v škole

0
Prasačia hlava zastrčená v bráne od utečeneckého tábora Eschmarkerveld pri holandskom meste Enschede (Autor: ReproFoto: youtube)

Polícia označila incident za zločin z nenávisti. Správu dostala o 8.30 ráno ešte v sobotu (19. 12.). Myslí si, že hlavy tam boli dovlečené medzi piatou popoludní v piatok (18. 12.) a časom, keď prišla správa. Muži zákona zároveň uviedli, že incident berú vážne a začali vyšetrovanie, informuje Sky News.

Študujú kamerové záznam

Nechutná príhoda sa stala v meste Blackburn. Inšpektor Sheena Tattum sa vyjadril, že hoci sú takéto incidenty vzácnosťou, vie si predstaviť obavy komunity. „Nasadili sme do oblasti extra hliadky, aby sme sa pokúsili o upokojenie situácie,“ povedal.

Ako ďalej dodal vyšetrovateľ, obyvateľov sa vypytovali dom po dome a zamerali sa aj na kamerové záznamy, ktoré polícia už poctivo študuje. Napriek tomu dúfajú, že ak niekto niečo videl, alebo vie, spojí sa s políciou a pomôže jej v objasnení prípadu.

Bojujú pomocou bravčového

Prasačie hlavy nájdené v škole v Anglicku nie sú jediným takýmto prípadom „boja“ proti moslimom. Odporného činu sa dopustili aj Holanďania, aspoň tí, ktorí dali netradičným spôsobom najavo svoju nevôľu s príchodom utečencov. Tých pred bránami do miestneho utečeneckého tábora totiž čakali rozsekané prasačie hlavy.

Podľa islamu je zakázané jesť bravčové mäso, no aj samotný pohľad naň, hoci aj v surovom stave, nerobí moslimov dobre. Vidieť rozsekané hlavy je vraj pre nich ako ocitnúť sa v pekle. Toto si zrejme povedal niektorí vodiči, ktorí musia absolvovať cestu popri známom utečeneckom tábore v Calais, zvanom aj Džungľa.

Je totiž známe, že niektorí jeho dočasní obyvatelia sa snažia stoj čo stoj dostať do Veľkej Británie, a to pokusmi naskákať do kamiónov. Keďže ide často o vyhrotené situácie, z ktorých sú deprimovaní aj kamionisti, niektorí sa rozhodli pripevniť si na vozidlá kusy surového bravčového, a to hlavne v tej časti, ktorú by chceli okupovať imigratni. Veria, že takýmto spôsobom sa ich strasú.

O prasačích hlavách informovala Sky News aj začiatkom decembra. Hlava sa našla pred mešitou vo Philadephii. Vraj ju niekto vyhodil z kamióna. Starosta Jim Kenney označil skutok za ohavný. Vyšetruje ho aj FBI.

- Reklama -