Po tom, ako obťažovali ženy a hrubo im nadávali, odmietol nemecký nočný klub imigrantov vpustiť. A takto to od slniečkarov schytal

0
Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

Preventívny zákaz vstupu do nočného klub Brucklyn v nemeckom meste Bad Tölz dostala skupina imigrantov minulý piatok. Majitelia sa totiž obávali o bezpečnosť návštevníčok. Krok klubu však vyvolal v krajine pobúrenie, pričom starosta mesta dokonca zvolal krízové zasadnutie, ktorého sa zúčastnili predstavitelia polície, úradov a samotného klubu.

Keď sa o postupe klubu dozvedela miestna proimigrantská skupina, situácia sa ďalej vyhrotila. Aktivisti slovne zaútočili na strážcov vchodu, ktorých obvinili z rasizmu a nazvali ich „nacistickými prasatami“. Tvrdí to portál TheLocal.de.

Klub svoje konanie obhajoval predchádzajúcou zlou skúsenosťou s imigrantmi a sťažnosťami zo strany návštevníčok, ktoré boli vraj terčom nevyžiadanej pozornosti „vyhostených“. Na svojej facebookovej stránke majitelia konštatovali, že prvým imigrantom v meste vstup do klubu najskôr povolili, po viacerých incidentoch sa však ich prístup „otvorených dverí“ zmenil.

Manažment tvrdí, že imigranti obťažovali ženy, prenasledovali ich na toalety, nazývali ich kurv*mi a požadovali od nich sex. Starosta Bad Tölzu označil odôvodnenie majiteľov za sr*čku a odkázal im, aby namiesto paušálneho zákazu pre imigrantov zakázal vstup iba tým, ktorí naozaj ženy sexuálne obťažovali.

Postup klubu kritizovala aj proimigrantská aktivistka Hamado Dipama. „Je absolútne neprijateľné trestať celú skupinu iba pre niekoľkých ľudí,“ povedala.

Vo svojom ďalšom vyjadrení na Facebooku majiteľ klubu odkázal potenciálnym návštevníkom, že ak cítia potrebu sa s ním o jeho prístupe k imigrantom sporiť, potom môžu očakávať, že aj ich z klubu vykážu.

- Reklama -