VIDEO Kim Čong-un v úlohe supermana alebo veľkolepé oslavy výročia krutého režimu

0
Severná Kórea oslavovala 70. výročie založenia vládnucej Kórejskej strany práce (Autor: ReproFoto: youtube)

Kórejskú stranu práce, ktorá má v komunistickej Severnej Kórei vedúcu úlohu, založili pred 70 rokmi. Súčasný vodca krajiny Kim Čong-un si pokladal za potrebné uctiť toto výročie veľkolepou oslavou. Mohutná vojenská prehliadka bola podľa BBC najväčšou v dejinách tejto izolovanej ázijskej krajiny.

Sme pripravení viesť vojnu

Hlavné Kim Ir-senovo námestie v Pchongjangu lemovali tisícky vojakov, ktorí za sprievodu hudby pochodovali v štvorcových formáciách. V dave viali červené vlajky a transparenty.

Prítomným sa prihovoril aj samotný vodca Kim, ktorý vo svojom prejave vyhlásil, že jeho krajina je pripravená na akúkoľvek vojnu, ktorú povedú Spojené štáty. „Revolučná výzbroj strany znamená, že sme pripravení viesť akúkoľvek vojnu, ktorú vyprovokujú americkí imperialisti,“ znelo jeho posolstvo. Severná Kórea, už tradične, odsudzuje vojenské cvičenia Spojených štátov a Južnej Kórey a označuje ich za prípravu na vojnu.

Nepríjemný zádrheľ

Prehliadka mala pôvodne začať už dopoludnia. Jej začiatok však zrejme zmaril dážď, pre ktorý ju museli posunúť o tri hodiny. Prehliadka mala predviesť vojenskú silu režimu. Štátna televízia ukazovala zábery tisícov vojakov pochodujúcich v zástupoch cez Kim Ir-senovo námestie, pripravená bola aj vojenská technika a rakety.

Na oslavách bol prítomný aj vysoký predstaviteľ Čínskej komunistickej strany ako vyslanec prezidenta Si Ťin-pchinga.

Zázračný Kim

Režim v Severnej Kórei patrí dnes k najbrutálnejším na svete. Jeho súčasný vodca Kim Čong-un vládne v krajine tvrdou rukou. O tom, aký v skutočnosti je, nevedia ani Severokórejčania, lebo dynastia Kimovcov je vďaka oficiálnej ideológii opradená rôznymi mýtmi.

Severokórejský vodca Kim Čong-un bol vraj zázračné dieťa. Auto sa naučil riadiť ako trojročný a v deviatich rokoch už vyhrával jachtárske preteky. Vďaka oficiálnej ideológii, ktorá v krajine prekvitá, o vládnucej dynastii Kimovcov panujú v krajine aj takéto „bludy“.

O dokonalosti Kim Čong-una hovoria nové školské osnovy, s ktorými boli oboznámení učitelia základných a stredných škôl v Severnej Kórei. Portál Rantpolitical.com pripravil prehľad najväčších absurdností a zaujímavostí o Kim Čong-unovi.

Už ako trojročný vedel šoférovať auto

V oficiálnom životopise Kim Čong-una sa uvádza, že bol zázračným dieťaťom, ktoré sa učilo v miestnych školách. Ako trojročný už dokázal šoférovať auto a vo veku deväť rokov už budúci líder vyhrával jachtárske závody.

Podstúpil plastickú operáciu

Povráva sa, že Kim v snahe podobať sa svojmu starému otcovi, podstúpil plastickú operáciu. On to, samozrejme, popiera. Pravdou je, že od detstva sa jeho črty výrazne zmenili.

Najmladší svetový líder

Mal len 28 rokov, keď sa ujal moci. Ľudia doteraz netušia, či sa narodil v roku 1982, 1983 alebo 1984.

Chodil do školy vo Švajčiarsku

Kim Čong-una vraj evidovali v škole pod falošným menom, preto nikto nevedel, že je to syn známeho sevorokórejského diktátora. Vynikajúce výsledky dosahoval v hudbe, ale v matematike a vo vedných disciplínach zaostával.

Jediný generál na svete bez vojenských skúseností

Hoci nemá Kim žiadne vojenské skúsenosti, je vrchným veliteľom štvrtej najväčšej armády na svete.

Najsexy muž na svete

V roku 2012 on-line noviny komunistickej strany uverili správe satirického servera The Onion, ktorá označila severokórejského diktátora za „najsexy muža súčasnosti“.

Je závislý od syra

V roku 2014 sa šírili informácie, že za zdravotné problémy Kim Čong-una môže jeho láska k syru ementál. Údajne si ho zamiloval v časoch, keď študoval vo Švajčiarsku, a „konzumuje ho také množstvo, že sa nafúkol ako balón a pri chôdzi kríva“, uvádzali bulvárne noviny.

Miluje americkú kuchyňu

Kim zrušil zákaz jedenia pizze, hranoliek a hamburgerov. Keďže má rád toto jedlo, využil svoju právomoc zmeniť legislatívu a americké dobrôtky si už vraj môžu vychutnávať všetci Severokórejčania.

Pozrite si video, ktoré zachytáva Kim Čong-una v role „všade bol, všetko vie, všetko videl“. (Zdroj: Youtube.com)

Budovanie kultu osobnosti Kim Čong-una pripomína časy za vlády jeho otca, ktorý zomrel v decembri 2011. Ten vraj už v troch týždňoch vedel chodiť a v ôsmich týždňoch hovoriť. Na druhom stupni základnej školy v Pchjongjangu opravoval a karhal učiteľa za chyby pri výklade dejín, píše sa v Kim Čong-ilovom oficiálnom životopise.

- Reklama -