Pokrytectvo najvyššieho stupňa! Najlepšie opatrenie by bolo, keby Smer prestal vládnuť, píšu ľudia na Facebooku v reakcii na vracanie peňazí za plyn

0
Úvodná stránka facebookovej udalosti (Autor: ReproFoto: Facebook)

Jednotlivé rodiny dostanú od štátu za plyn v podstate len drobné, ale Slovensko to bude podľa prepočtov vlády stáť 47 miliónov eur. Na premiéra Roberta Fica sa preto valí vlna kritiky za to, že sa takýmto spôsobom snaží kupovať si hlasy voličov pár mesiacov pred voľbami. Takáto taktika síce môže zabrať na nízkopríjmovú časť obyvateľstva, ale stredná vrstva reaguje presne opačne, ako by si Fico želal. Krátko potom, keď jeho vláda oznámila, že bude vracať peniaze za plyn, vznikla na sociálnej sieti Facebook udalosť s názvom „Ficov predvolebný úplatok použijem na podporu boja proti korupcii“.

Na Facebooku proti korupcii

Podľa zakladateľa facebookovej udalosti, ktorým je Denník N, chce Fico použiť desiatky miliónov eur, ktoré ľuďom vráti za plyn, ako nástroj predvolebnej kampane. „Tieto peniaze, ktoré chce Fico pred voľbami využiť na svoju propagáciu, by sme mali využiť naozaj efektívne. Jednou z možností je ich poslať na účet mimovládnym organizáciám, ktoré dlhodobo poukazujú na korupciu na Slovensku,“ píše sa pod udalosťou na Facebooku. „Táto iniciatíva nie je namierená proti premiérovi či vláde, ale proti korupcii na Slovensku. Boj proti korupcii totiž nie je otázkou koalície či opozície, ale je občianskou povinnosťou nás všetkých,“ dodáva na Facebooku Denník N.

Najlepšie opatrenie by bolo, keby Smer prestal vládnuť

Oveľa zaujímavejšia ako samotná facebooková udalosť je diskusia, ktorá sa pod ňou rozhorela. „Kto nemá plyn, je diskriminovaný priamo najvyšším predstaviteľom vlády SR. Gratulujem súdruh premiér. Ja tomu hovorím diskriminácia tých, čo varia/kúria elektrickou energiou,“ píše používateľ pod udalosťou. „Najlepšie opatrenie by bolo, keby Smer prestal vládnuť,“ píše na Facebooku ďalší z používateľov. „Ak chceme, aby Fico nevládol, musíme mu v marci 2016 dať červenú kartu a lístok na vlak smer Ilava. Aby mu nebolo smutno, nech zoberie so sebou kovošroťáka a podpätkového feťáka,“ píše v komentári z prvého augusta používateľka sociálnej siete. Výrazmi „kovošroťák“ a „podpätkový feťák“ narážala pravdepodobne na dvoch členov Ficovej vlády. Pod označením „kovošroťák“ myslela asi ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý zaviedol takzvané „šrotovné“. Za „podpätkového feťáka“ označila používateľka Facebooku pravdepodobne šéfa rezortu dopravy Jána Počiatka, ktorého kritici v minulosti obviňovali z užívania kokaínu.

Facebookovú udalosť „Ficov predvolebný úplatok použijem na podporu boja proti korupcii“ si môžete prečítať TU

- Reklama -