Košice: Mestskú krytú plaváreň otvorili pre verejnosť

0
Mestská krytá plaváreň v Košiciach (Autor: TASR)

Otvoreniu predchádzalo splnenie opatrení, ktoré nariadil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR).

„Zareagovali sme relatívne rýchlo, nakoľko väčšiu časť týchto opatrení sme vyriešili v prvom kole, keď sme plaváreň otvárali pre športovcov a športové kluby,“ povedal Hlivák s tým, že strata MKP sa počas koronakrízy prehĺbila a počítajú so sumou okolo 100 000 eur. Po sprístupnení plavárne však podľa neho zaevidovali veľký záujem a mnoho objednávok zo strany športovcov.

Ako uviedla Renáta Némethová za mestskú časť (MČ) Staré Mesto, ktorá je vlastníkom a prevádzkovateľom MKP, sú pripravení na zvýšenú frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie plôch, priestorov, športových pomôcok a zariadení plavárne prípravkami s virucídnymi účinkami.

„Návštevníkom bude meraná teplota, povinnosťou je dezinfekcia rúk. Obmedzený je aj počet návštevníkov,“ dodala. Hlivák spresnil, že z pôvodnej kapacity 400 ľudí je aktuálna kapacita 135 návštevníkov.

K ďalšej fáze uvoľňovania preventívnych opatrení, v rámci ktorej je možné otvoriť aj plavárne, došlo v stredu (3. 6.). Pre organizované športové kluby mohli byť otvorené od 20. mája.

- Reklama -