Najprv zavaril Bratislave a teraz to pečie vo veľkom pre celé Slovensko. Kontroverzný exprimátor Ďurkovský a jeho nový džob

0
Ex primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. (Autor: TASR)

Politike je zrejme koniec, no v bratislavskej Dúbravke pekári a pekárky pod menom bývalého primátora Bratislavy vypekajú dobroty (poväčšine bezlepkové) od výmyslu sveta. Ďurkovský si s manželkou Františkou založili pekáreň A. F. D., ktorej názov tvoria začiatočné písmená ich mien.

„Sme malá rodinná firma s veľkými plánmi do budúcnosti. Nebojíme sa nových výziev, lebo nám nechýba odhodlanie ich zvládnuť,“ píše sa na webovej stránke pekárne. Redakcia Nového Času navštívila výrobnú halu, v ktorej sídli pekáreň v bratislavskej Dúbravke. „Tak odtiaľ vietor fúka. Máme tam len pekárky, nepoviem vám koľko, všetko podstatné sa o nás dozviete na webe,“ prezradila manželka Františka. Bývalého primátora sa v pekárni zastihnúť údajne nepodarilo.

Výrobky pekárne sa rozvážajú do bioobchodíkov po Bratislave, ale aj po celom Slovensku. Nájdete ich napríklad aj v Banskej Bystrici, Žiline, Nitre či Piešťanoch. Podrobnosti o firme si ľahko vyhľadáte aj na webovej stránke finstat.sk. Ďurkovský sa svojho času preslávil napríklad masívnym dlhom pre hlavné mesto, ktorý si po svojom nástupe musel odskákať Milan Ftáčnik. Kritika verejnosti a aktivistov sa na Ďurkovského hlavu zniesla po čachrovaní s budovou PKO, vinia ho za podpísanie odstránenia stavby PKO bez súhlasu zastupiteľstva. Tento krok ho nakoniec stál aj členstvo v KDH.

- Reklama -