Starý most konečne v rukách mesta. Nesrovnal si poriadne vydýchol, dodatočné práce „zatiahne“ súkromník

0
Starý most v Bratislave. (Autor: SITA)

Súkromná firma Eurovia včera odovzdala do rúk mesta nový Starý most. Napriek tomu sa na ňom bude „makať“ aj po tomto termíne. Primátor si však môže vydýchnuť. Prípadne výdavky, ktoré prevýšili rozpočet, zaplatí súkromná firma Eurovia. Paradoxne, napriek včerajšiemu šibeničnému dátumu sa na moste ešte pilne pracovalo.

Dokončovalo sa osádzanie koľají, zabezpečenie zábradlia či osvetlenie. Na moste sa budú ešte aj po včerajšku „premávať“ robotníci, no údajne pôjde už len o dotiahnutie detailov.V každom prípade Nesrovnal si mohol  „z čela zotrieť dosť potu“, pretože hrozilo, že dodatočné náklady by muselo uhradiť mesto , a to by znamenalo nepekné vyhliadky pre mestský rozpočet.

„Hlavné záväzky sú splnené, ďalej už budú pokračovať iba práce, ktoré vôbec nevplývajú na samotnú funkčnosť mosta,“ hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Otázkou zostáva, aký čas budú tieto menšie práce ešte trvať.

Starú konštrukciu mosta vyviezli do Vranovského okresu, kde sa starostovia obcí Kladzany, Hencovce, Nižný Hrušov a Dlhé Klčovo dohodli, že tento „materiál“ využijú na vytvorenie dvoch menších mostov. Paradoxne, napriek tomu, že dar bol grátis, obce museli prispieť na jeho odvoz v sumou 10-tisíc eur. V súčasnosti sa vyberá vhodný projektant a potom bude nasledovať zháňanie eurofondov. O šibeničnom termíne mosta a jeho ,,naplnení” informoval denník Plus JEDEN DEŇ.

 

- Reklama -