Automobilka v Žiline finančne podporila školy. Na ich rekonštrukciu dala 140-tisíc

0
Ilustračné foto: Žiaci základnej školy (Autor: SITA)

Zrekonštruované boli materská škola (MŠ) Borodáča, Základná škola (ZŠ) s MŠ Brodno, ZŠ Námestie mladosti, ZŠ s MŠ Školská, ZŠ Martinská, ZŠ Limbová a MŠ Trnavská. Celková suma za vykonané práce bola necelých 220-tisíc eur a oprava zariadení má, pochopiteľne, prispieť k lepším podmienkam na štúdium žiakov v uvedených školách.

„Oprava zariadení má prispieť k lepším podmienkam na štúdium žiakov v uvedených školách. O výsledku rekonštrukčných prác na ZŠ Martinská sa osobne presvedčili primátor Žiliny Igor Choma a viceprezident Kia Motors Slovakia Seong-Gyu Lee,“ uviedol hovorca magistrátu Pavol Čorba.

„Kvalitné vzdelanie považujem za veľkú devízu v živote každého človeka. Mladých ľudí je potrebné podporovať v tejto sfére už od útleho detstva. Kvalifikovaní a vzdelaní zamestnanci predstavujú pre našu spoločnosť prioritu. Z tohto dôvodu sme rekonštrukciu škôl v Žilinskom kraji zaradili medzi hlavné projekty aktuálneho plánu na podporu regionálnych filantropických aktivít. Som rád, že môžeme takýmto spôsobom žiakom a študentom spoluvytvárať lepšie podmienky na ich prirodzený rozvoj,“ povedal viceprezident a vedúci divízie Administratíva spoločnosti Kia Motors Slovakia Seong-Gyu Lee.

„Aj vďaka našej dobrej vzájomnej spolupráci majú žilinské deti lepšie podmienky na štúdium a rozvoj. Práve deti sú naša budúcnosť, preto mi obzvlášť záleží na ich výchove a vzdelávaní,“ dodal Choma.

Ak sa na vec pozrieme zo širšej perspektívy, tak ešte v máji vydalo ministerstvo školstva výzvu na rozširovanie kapacít škôlok, do ktorej sa mohli zapojiť zriaďovatelia materských škôl na celom Slovensku. Najväčší záujem bol v Žilinskom a Prešovskom kraji. Na výzvu na rozšírenie kapacít materských škôl reagovali zriaďovatelia 426 žiadosťami. Od ministerstva školstva tak spolu žiadali 35 761 958 eur.

- Reklama -