Paška, odstúp! Žiadajú poslanci primátora Galanty. Ten je trestne stíhaný za machinácie

0
Tresne stíhaný primátor Galanty Peter Paška (tretí sprava), ktorého odvádzajú zo súdu naspäť do policajnej cely (Autor: SITA)

Primátor ďalej podľa poslancov ignoruje viaceré uznesenia a odporúčania, ktoré prijalo mestské zastupiteľstvo. Za mimoriadne znepokojujúce poslanci označili neprijatie ponúknutej rezignácie architektom mesta, ktorý čelí obvineniu pre machinácie vo verejnom obstarávaní. “Najkritickejšou stránkou je však skutočnosť, že naše mesto reprezentuje primátor Peter Paška – trestne stíhaný za machinácie pri verejnom obstarávaní. Tento fakt je neúctou a vážnou urážkou všetkých slušných občanov nášho mesta. Tieto skutky vytvárajú veľmi negatívny obraz o našom meste,“ píše sa vo vyhlásení, ktoré na dnešnom mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva prečítal poslanec František Gaulieder.

Paška na dnešné rokovanie zastupiteľstva neprišiel, aj keď v budove mestského úradu bol. V kauze verejného obstarávania rekonštrukcie neogotického kaštieľa trvá na tom, že je nevinný. Vyslovenie nedôvery primátorovi má len deklaratívny charakter. Ak primátor neodstúpi z funkcie sám, odvolať ho môžu len obyvatelia mesta v referende. Rovnaké uznesenie s vyslovením nedôvery, výzvou na odstúpenie a s rovnakými dôvodmi mestské zastupiteľstvo schválilo už v júni. Primátor ho nepodpísal, poslanci chceli jeho veto prelomiť opätovným schválením uznesenia. Keďže to nestihli v stanovenom termíne do šesťdesiat dní, prijali dnes úplne nové uznesenie. Schválili aj ďalšie tri uznesenia, ktoré primátor nepodpísal a ktoré sa týkajú rozdelenia kompetencií medzi mestské zastupiteľstvo a primátora.

O zvolanie dnešného mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva primátora požiadala skupina desiatich poslancov. Primátor rokovanie nezvolal, v zmysle zákona o obecnom zriadení sa konalo v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti.

- Reklama -