Daniari nevedia čo činia, tvrdí starosta Petržalky Vladimír Bajan

0
Starosta Petržalky Vladimír Bajan (Autor: SITA)

Proti tomuto rozhodnutiu sa stavajú najmä obyvatelia Petržalky a na ich stranu sa pridáva aj starosta tejto bratislavskej mestskej časti Vladimír Bajan. Podľa neho sa mali daniari pred takýmto rozhodnutím stretnúť najprv s predstaviteľmi Petržalky, ktorý by im vysvetlili, čo všetko spôsobí chystaná zmena. Vedenie Petržalky má údajne aj iné riešenie, ako navrhuje bratislavský daňový úrad.

„Sťahovanie takmer siedmich stovák úradníkov, za ktorými budú päť dní v týždni prichádzať obyvatelia z celého okresu, spôsobí na Ševčenkovej neriešiteľný problém,“ píše na svojom blogu starosta Bajan. V prípade presťahovania všetkých bratislavských daňových úradov na Ševčenkovu budú podľa Bajana podmienky pre obyvateľov žijúcich v okolí daňového úradu neznesiteľné. Už teraz je problém v Petržalke zaparkovať a situácia sa po presťahovaní daniarov môže ešte zhoršiť. „Šance domácich na zaparkovanie doma budú nulové. Raz na ich ulici bude parkovať úradník počas celej pracovnej doby, inokedy návštevník daňového úradu,“ píše Bajan na svojom blogu.

Prečo sťahujú daňové úrady do Petržalky?

„Dôvod nám už v tomto momente môže byť ukradnutý. Ale riešenie určite nie. Ťažko povedať, prečo sa kompetentní neprišli na mestskú časť poradiť, ako čo najmenej ublížiť Petržalčanom. Ich strata slušnosti evidentne zhorší problémy nielen v dynamickej, ale predovšetkým v statickej doprave,“ dodáva starosta Petržalky v závere svojho komentára. Jediné riešenie predstavuje podľa Bajana naštartovanie takej parkovacej politiky, ktorá bude ústretová voči obyvateľom bratislavského sídliska na pravom brehu Dunaja.

Celý blog Vladimíra Bajana si môžete prečítať TU

- Reklama -