V materskej škole v Hlohovci sa stratili príspevky od rodičov

0
Ilustračné foto: Škôlkari (Autor: SITA)

Materská škola nevie zdokladovať, čo sa stalo s dobrovoľnými príspevkami rodičov do fondu ZRPŠ, chýbajú príspevky rodičov na poistné, na krúžkovú činnosť a na divadlo v celkovej čiastke 5300 eur. Hlavný kontrolór Ján Brezovský upozornil, že v tomto prípade nevznikla škoda mestu, ale rodičom. Z účtu predškolského zariadenia odišlo na súkromný účet pani riaditeľky podľa kontrolóra 4000 eur, ,,stratilo“ sa aj niekoľko počítačov. Medzi nimi sú aj notebooky, ktoré materská škola dostala ako sponzorský dar od rodičov.

Ďalšia škoda vznikla nevysvetliteľnou kúpou šiestich mobilných telefónov s predplatenými paušálmi. Zmluvná pokuta od operátora za ich zrušenie dosiahne viac ako 9000 eur. Škôlka reálne používala dva telefóny, ktoré už mala predtým, šesť nových nepotrebovala.

Radnica podala na riaditeľku prvé trestné oznámenie ešte pri prvých zistených pochybeniach v máji, teraz k nemu podľa primátora pribudnú ďalšie. Kollár na rokovaní mestského zastupiteľstva vo štvrtok povedal, že kontrolór už pred piatimi rokmi zistil v Materskej škole na Fraštackej ulici také nedostatky, ktoré mali viesť k personálnym zmenám. Svojmu predchodcovi v primátorskom kresle Petrovi Dvoranovi vyčítal, že vtedy nekonal.

- Reklama -