Po tragickej havárii záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom raji sa stala podobná nehoda na východnom Slovensku. Pri Geraltove sa zrútil vojenský vrtuľník s tromi ľuďmi na palube

0
Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: youtube)

Denník N, ktorý sa odvoláva na informácie od hovorcu Ozbrojených síl SR Štefana Zemanoviča, uviedol, že dvaja členovia posádky utrpeli vážne zranenia a jeden zahynul. Nešťastie sa údajne stalo počas bežného výcvikového letu v lokalite pod pohorím Čergov. Hasičov zalarmovali krátko po 14.00 h. Príčiny nešťastia vyšetrujú.

Na východe sa zrútil vrtuľník typu Mi-17, ktorých má slovenská armáda vo výzbroji 13 ešte z čias federácie. Podľa vyjadrení armády ide síce o staršie, ale spoľahlivé stroje, ktoré dodnes operujú po celom svete. To však nič nemení na tom, že tieto vrtuľníky majú odslúžených 27 až 30 rokov. „Naše vrtuľníky už sú na hranici technickej životnosti,“ uviedol publicista Vladimír Bednár pre Denník N. V rámci modernizácie armády Slovensko objednalo nové vrtuľníky Black Hawk americkej výroby. V nasledujúcich rokoch by sa mali stať hlavnou časťou výzbroje slovenského vrtuľníkového letectva.

Viac si môžete prečítať TU

- Reklama -