Lidl otvoril tretiu predajňu v Martine

0

17.3.2023 (SITA.sk) – Diskont má na Slovensku aktuálne 162 predajní, v Martine po novom už tri.

Od štvrtka 16. marca má Lidl na Slovensku už 162 kamenných predajní. Najnovšiu otvoril diskont v Martine na ulici Aurela Stodolu a ide o tretiu predajňu v tomto meste. Je to zároveň prvá Lidl predajňa na Slovensku so zelenou strechou. “Otvorenie každej novej prevádzky v martinských mestských častiach prispieva k zlepšeniu občianskej vybavenosti, väčšej dostupnosti tovarov a služieb a v neposlednom rade určite aj ku komfortu obyvateľov mesta Martin. Predajne spoločnosti Lidl sa v Martine tešia veľkej obľube, a preto verím, že aj v Záturčí si nová prevádzka rýchlo nájde svojich verných zákazníkov,” povedal pri prestrihávaní pásky primátor Martina Ján Danko.

V predošlom roku otvoril Lidl sedem nových predajní, v roku 2023 zatiaľ dve – pred Martinom ešte na bratislavských Zlatých pieskoch. V najbližších týždňoch by sa sieť Lidl mala rozšíriť o ďalšiu pobočku v Pezinku. Martinská predajňa má rozlohu viac ako 1300 m2 a pracuje v nej 31 zamestnancov. Ročne Lidl vytvára v priemere stovky nových pracovných miest. Lidl v 162 predajniach, 3 logistických centrách, dvoch outletoch so spotrebným tovarom a centrále zamestnáva na Slovensku viac ako 6500 ľudí. Od januára 2023 investuje do odmeňovania svojich zamestnancov ďalších viac ako 12 miliónov eur, čo znamená v priemere deväťpercentné zvýšenie platov pre zamestnancov predajní a skladov logistických centier. V Lidli zároveň platí, že každá zamestnankyňa a každý zamestnanec si v porovnaní s predošlým rokom platovo polepší. Aj vďaka tomu získal obchodný reťazec prestížne ocenenie Via Bona, štyrikrát zvíťazil v súťaži najzamestnávateľ a sedemkrát bol ocenený ako Top Employer.

Keďže Lidlu skutočne záleží na ochrane životného prostredia, využíva aj v tejto predajni výlučne LED technológie pri osvetlení a elektronické cenovky. “Trvalá udržateľnosť je pre nás mimoriadne dôležitá a preto sme sa rozhodli, že táto predajňa bude mať ako prvá z našich budov zelenú strechu. Aj takýmto spôsobom chceme prispieť k lepším klimatickým podmienkam, keďže strecha bude lepšie zadržiavať dažďovú vodu a tým dôjde k menšiemu prehrievaniu nielen budovy, ale aj jej okolia. Plánujeme tiež osadenie fotovoltických panelov. Na parkovisku sa už teraz nachádza nabíjacia stanica pre elektromobily,” vysvetlil Peter Gažo, vedúci úseku expanzie.

Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, vďaka ktorej sa môžu zákazníci tešiť na čerstvé pečivo počas celého dňa. V rámci najnovšieho štandardu sú pre zákazníkov k dispozícii dva automaty na zálohovanie vratných obalov. Aj v tejto predajni majú zákazníci na výber či si nechajú záloh vyplatiť, alebo ho prostredníctvom automatov venujú organizácii Upracme Slovensko a pomôžu tak vyčistiť slovenskú prírodu. Vo všetkých predajniach Lidl, vrátane tejto, sa zákazníci môžu zapojiť do viacerých ďalších spoločensky zodpovedných aktivít. Za každú predanú fľašu minerálnej vody Saguaro venuje diskont jeden cent na kúpu a výsadbu stromčekov v Tatrách, za každé predané balenie plienok zase putuje 10 centov na pomoc vážne chorým deťom vo veku do dovŕšených 4 rokov v rámci iniciatívy Od začiatku v dobrých rukách. Zákazníci môžu pomôcť vyčistiť slovenské rieky a vodné nádrže od plastov aj v rámci projektu Nenechajme to plávať. Lidl organizuje najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku – Podeľ sa a pomôž, ktorá doteraz priniesla núdznym potraviny v hodnote takmer 1 600 000 €. Podporu z tejto predajne bude ďalej distribuovať občianske združenie Žena v tiesni. Jeho riaditeľka Tatiana Brnová v tejto súvislosti povedala: “So spoločnosťou Lidl máme niekoľkoročnú spoluprácu. Za toto obdobie sme vybrali viac ako 500 nákupov pre ženy zažívajúce násilie a ich deti. Potravinová pomoc Lidlu je pre mnohé z nich existenčná. Pri tejto príležitosti sa chceme poďakovať všetkým darcom a darkyniam, Lidlu za možnosť pomáhať zraniteľných skupinám.”

Pri príležitosti otvorenia novej predajne Lidl tradične podporuje žiakov blízkych základných škôl. V tomto prípade sa bude tešiť Základná škola na ulici Aurela Stodolu a tiež Súkromná spojená škola na Bagarovej ulici. Výšku podpory v rámci projektu Váš nákup = Veľká pomoc môžu ovplyvniť priamo zákazníci – diskont venuje 1 € na nákup IT vybavenia pre školy za každý nákup v hodnote aspoň 10 €. Lidl takto reaguje na požiadavky škôl, ktoré v predošlých dvoch rokoch museli riešiť dištančné vzdelávanie.

Lidl sa na základe hlasovania verejnosti už deväťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka. Za svoj internetový obchod www.lidl-shop.sk získal diskont šesť ocenení v súťaži ShopRoku.

Informačný servis

Viac k témam: Nová predajňa, PR
Zdroj: SITA.sk – Lidl otvoril tretiu predajňu v Martine © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -