Ledkové svietidlá do interiéru aj exteriéru

0
pool bar, bar, swimming pool
Photo by Dimhou on Pixabay

Ledkové svietidlá už dávno nie sú výlučnou doménou interiéru. Postupne, a v dnešnej dobe už veľmi rýchlo, sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou moderných exteriérov. V okolí domov, oddychových a rekreačných objektov, ale aj veľkých priemyselných centier, dnes vidíme celé komplexy ledkových svietidiel a led svetelných zdrojov. Ledkové svietidlá dnes už bežne osvetľujú bezpečným spôsobom chodníky a príjazdové komunikácie, malé stavby na záhradách, ale aj okolie, či samotné vnútro bazénov. Ledkovými svietidlami si môžeme spríjemniť a dokonca aj meniť dokonca náladu. Technológia RGB to umožňuje kedykoľvek a kdekoľvek.

Ledkové svietidlá ako súčasť exteriéru

V dnešnej uponáhľanej dobe potrebujeme mať v prvom rade istotu, že sa môžeme v exteriéri pohybovať bezpečne. V okolí bytových domov, rodinných domov, na chalupe, i v okolí pracoviska sa chceme pohybovať s istotou, že sa nám nič zlého nestane. Ledkové svietidlá sú svetelnými zdrojmi, ktoré túto podmienku spĺňajú určite a v každom ročnom období. Vhodne zvolené ledkové osvedlenie plní viac funkcií. Okrem praktickej aj bezpečnostnej a estetickú. Nezanedbateľnou prednosťou ledkových svietidiel je ich „úsporná“ funkcia. Inštalácia ledkových svietidiel namiesto klasických znamená okamžitú úsporu, a to od prvého okamihu rozsvietenia. Investícia do nich sa nám vracia okamžite a často sme schopní splácať ich z týchto okamžitých úspor. Ledkové svietidlá neoslňujú, no pritom sú jasne viditeľné už z diaľky. Sortiment ledkových svietidiel je v dnešnej dobe tak široký, že si dokáže vybrať každý. Dajú sa umiestniť do ktoréhokoľvek terénu, na budovy, do podhľadov, medzi stromy. Špeciálne ledkové svietidlá sa dajú inštalovať do akéhokoľvek náročného prostredia, stačí si len vybrať. Netreba tiež zabudnúť na to, že kvalitné ledprodukty je treba kupovať u skúseného dodávateľa, akým je napríklad ledprodukt.sk.

Foto: Ledprodukt.sk

RGB ledkové svietidlá

Čo znamená skratka RGB v súvislosti s ledkovými svietidlami? RGB je skratka zložená z troch začiatočných písmen názvov troch základných farieb v anglickom jazyku: R-red (červená), G-green (zelená) a B-blue (modrá). Kombináciou týchto troch farieb je možné namiešať akúkoľvek inú farbu v rámci svetelného spektra, pričom jednotlivé, aj jemnejšie odtiene, sa darí docieliť uberaním, či pridávaním toho-ktorého odtieňa. Možno ani netušíte, že princíp RGB bežne používate a ani o tom neviete. RGB princíp je totiž súčasťou televíznych obrazoviek, monitorov počítačov a displejov v mobiloch. Zároveň je súčasťou a trendom ledkových zdrojov svetla, hlavne led pásikov, ale aj led žiaroviek a mnohých led svietidiel. Ak teda uvažujete nad výmenou starých svetelných zdrojov za led svetelné zdroje, máte vynikajúcu možnosť spojiť príjemné s užitočným. RGB led svietidlá vám umožnia meniť farbu osvetlenia podľa momentálnej nálady, ročného obdobia, či podľa toho, či je deň, alebo noc.

Druhy a možnosti RGB led svietidiel

Spomínali sme, že RBG technológia je súčasťou led svetelných pásikov a led žiaroviek. Oba tieto druhy osvetlenia majú svoje konkrétne možnosti umiestnenia a využitia. Z led pásikov môžeme urobiť nekonečne dlhé a nenápadné, no kvalitné zdroje svetla v interiéri aj exteriéri. RGB led žiarovky môžeme použiť okamžite namiesto akýchkoľvek klasických žiaroviek, či žiariviek a neóniek. No s RGB technológiou môžeme rátať aj v podobe celých lustrov, nástenných svietidiel a lámp. Je možné ovládať ich na diaľku, môžu obsahovať dotykové ovládanie, či dokonca dobíjanie. Záleží len od vašej fantázie, čo si led svietidiel obsahujúcich RGB technológiu vyberiete. Pri výbere je dobré poradiť sa s odborníkmi a u takých aj nakupovať, aby ste mali istotu, že kupujete kvalitný tovar. Určite si svoje riešenie nájdete na ledprodukt.sk.

A na záver, je, opäť, potrebné dodať nasledovné: nezabudnite, že žijeme v období zvyšovania cien energií všetkého druhu a nik nedokáže predpovedať, kedy sa toto obdobie skončí. Nahradenie klasických žiaroviek a žiariviek úspornými žiarovkami, rôznych svietidiel a lustrov napr. led panelmi, nahradenie klasických svietidiel ledkovými svietidlami, je jediná správna a zároveň jednoduchá cesta, ako môžeme začať ihneď šetriť svoje peniaze. A vyššia investícia sa nám okamžite začne vracať v podobe úspor.

Nie je ledprodukt ako ledprodukt.

www.ledprodukt.sk

- Reklama -