KFA stavila na originálny koncept komentovaných prehliadok a odhalí miesta, ktoré bežne nie sú dostupné

0

5.4.2022 Nový štadión vsadil na emócie a chce priblížiť atmosféru a priestory každému záujemcovi individuálne. Návštevníci majú možnosť nahliadnuť do priestorov, kde by sa za iných okolností nedostali. Košická futbalová aréna pozýva v týchto dňoch na bezplatné komentované prehliadky.

Košická futbalová aréna (KFA) sa môže pochváliť nielen prvými futbalovými zápasmi,  ale aj zaujímavými akciami – kultúrnymi a športovými podujatiami, ktoré sa v nasledujúcich mesiacoch pripravujú práve na tomto mieste. Košičania, futbaloví fanúšikovia, ale aj turisti a všetci tí, ktorí do tohto mesta zavítajú, tak majú možnosť vidieť priestory nového štadióna, užiť si zaujímavé eventy a atmosféru kultúrnych podujatí.

Len tých domácich futbalových zápasov je v tomto roku naplánovaných 24. Ďalšími akciami, ktoré stoja za zmienku, sú obľúbený Majáles Košice 6. májaOslava dňa mesta Košice 7. mája, pričom okrem zápasu FC Košice – MFK Dubnica sú v tento deň pripravené koncerty či pocta Futbalovým Internacionálom.

Ďalšou zaujímavosťou je aktivita samotnej KFA. Konkrétne ide o pravidelnú komentovanú prehliadku priestorov arény, počas ktorej môže návštevník objaviť čaro a zákulisie KFA na vlastnej koži.  Dostane sa tak k informáciám a na miesta, ktoré nie sú bežne dostupné.  Tieto prehliadky sú dostupné zdarma, podmienkou je len včasná registrácia.

A na čo sa môže tešiť každý návštevník komentovanej prehliadky? Okrem nového trávnika, či kabín si návštevníci môžu pozrieť hlavnú tribúnu v podzemnom podlaží, ktorá poskytuje priestor pre hráčov, rozhodcov a delegátov, priestor pre dopingové kontroly či priestory pre novinárov. Počas prehliadky nevynechajú tiež novinku a tou je bezdymový sektor, ktorý sa nachádza v sektore C6. Ďalej treba spomenúť aj VIP sektor, ktorý sa nachádza na prvom nadzemnom podlaží, SKYBOXY a Cigar House.

“Vidieť na vlastné oči, dostať odpovede na všetky otázky, kľudne aj skritizovať, či poradiť, dostať sa do priestorov, ktoré nie sú dostupné verejnosti, aj o tom všetkom sú pondelňajšie komentované prehliadky,” hovorí Peter Schmiedl, generálny manažér Košickej futbalovej arény. Práve on sa zhostil funkcie komentátora a návštevníkov prevedie po areáli osobne.

Každý, kto by mal záujem vidieť priestory naživo a dozvedieť sa viac zo zákulisia, môže sa zaregistrovať, čím si zarezervuje  svoje miesto na konkrétny termín.  Na stránke KFA v časti udalosti si záujemca môže vybrať termín komentovanej prehliadky. Následne vyplní jednoduchý formulár. Počet miest na každú prehliadku je však limitovaný, maximálne sa môže zúčastniť jednej prehliadky 14 osôb.

V apríli sú naplánované štyri komentované prehliadky, tá prvá sa koná už v pondelok 4. apríla o 17.00 h. Dĺžka každej prehliadky je 1,5 h.

Všetky udalosti vrátane futbalových zápasov nájdete na stránke

https://kosickafutbalovaarena.sk/udalosti/.

Pár faktov o KFA

Nový štadión má aktuálne kapacitu 5 836 divákov, po dokončení štadióna dosiahne KFA celkovú kapacitu 12 658 miest. Dnes sa nachádza v kategórii UEFA 3, pričom plánovanou dostavbou sa zaradí do kategórie UEFA 4. Vďaka tomu bude môcť byť dejiskom aj medzinárodných zápasov. “Našou víziou je vybudovať športovisko nadnárodného významu a v blízkej budúcnosti hostiť reprezentačné podujatia, či turnaje na všetkých úrovniach,” uzatvára generálny manažér Košickej futbalovej arény Peter Schmiedl.

- Reklama -