Trendy na leto 2022: Čo vám nesmie chýbať?

0

12.3.2022 Pripravujete sa na leto, no neviete, aké módne kúsky ho budú definovať? Módni odborníci a špecialisti prinášajú každý rok niekoľko zaujímavých a významných trendov. Tie môžete brať ako pravidlá, podľa ktorých sa budete obliekať, alebo inšpirácie, ktoré vám pomôžu povýšiť váš osobný štýl. Nehľadiac na to, do ktorej skupiny sa radíte, máme pre vás niekoľko horúcich trendov. O tých by ste mali určite vedieť.

Krátke obleky

Pre ženy budú v roku 2022 v móde krátke obleky. Názov tohto kúsku doslova vystihuje, o čo ide: oblek, ktorý nemá klasickú dĺžku a je spravidla strihaný v páse. Takýto model sa skvelo kombinuje s nohavicami s vysokým pásom alebo obtiahnutými sukňami.

Krátke obleky sú zaujímavým a netradičným kúskom, ktorý priťahuje pozornosť. Počas horúceho počasia vám v ňom nebude teplo. Zladiť ho viete do akéhokoľvek štýlu. Vo formálnom bude vyzerať elegantne, v neformálnom zas veľmi moderne a mierne športovo.

V rámci farieb je na vás, ktorú možnosť zvolíte. Čierna, hnedá, biela a sivá sú klasikou, no nemusíte zostať len pri nich. Pokojne si vyberte aj ružovú, oranžovú alebo iné hravé odtiene, ktoré sú na leto ako stvorené.

Dobrou správou je, že krátke obleky sa nachádzajú aj v mnohých slovenských e-shopoch. Môžete si teda bez väčších problémov zaobstarať svoj nových kúsok.

Športové sandále

Ak nemáte radi remienkové sandále, ktoré len pekne vyzerajú a nemajú žiadnu funkciu, určite vás poteší skutočnosť, že v roku 2022 budú trendy športové modely. Tieto robustné topánky, často so športovou podrážkou, sú ako stvorené na dlhé prechádzky a objavovanie nových miest na dovolenke alebo výlete.

Športové sandále vyzerajú veľmi dobre. Kombinujú v sebe funkciu a štýlový dizajn. Vhodné sú skôr do neformálneho ako formálneho outfitu, no keď viete, ako na to, pokojne si ich obujte aj k elegantným nohaviciam alebo sukni.

Za športové sandále nemusíte utrácať desiatky až stovky eur. Pri ich nákupe môžete dokonca aj ušetriť. Stačí, aby ste využili Eobuv zľavový kód, ktorý vám odráta niekoľko percent z objednávky.

Flitre a strapce

Na jeseň minulého roka boli v kurze strapce a zdá sa, že tento trend bude pokračovať aj toto leto. Objavovať by sa mali hlavne na sakách, sukniach a taškách, no kombinovať ich môžete aj na šatách či dokonca topánkach. Strapce vám prinesú trochu vidiecky štýl, ktorý vyzerá dobre, komfortne a neformálne.

Zabúdať však netreba ani na flitre, ktoré si v roku 2022 tiež ukradnú vašu pozornosť v mnohých podobách, napríklad na šatách vhodných na záhradnú alebo letnú párty, prípadne na outfitoch, ktoré si priam pýtajú, aby sa nosili do nočného klubu.

Pri strapcoch aj flitroch platí, že na ich používanie musíte mať trochu viac odvahy. Ničoho sa však netreba báť. Leto je obdobím, kedy sa porušujú všetky pravidlá. Nebojte sa ich porušiť zopár aj vy.

Žltá farba

Táto jasná, veselá farba bude vítaným sviežim prvkom po nudných neutrálnych farbách zimného obdobia. Žltá sa vo veľkom objavuje na prehliadkových mólach, najmä v šatách. Ak nie ste moc šatový typ, dostaňte ju do svojho outfitu v podobe tričiek, nohavíc alebo ľahkých kabátikov.

Žltá má však viacero odtieňov, na ktorú staviť? Odborníci tvrdia, že najlepšia je farba rastliny nechtík. Ide o sýtu žltú, ktorá láka pohľad, no neťahá oči. Vyhnite sa neónovým prevedeniam. Tie boli obľúbené pred približne dvomi rokmi. Dnes už “IN” nie sú.

Futuristické okuliare

Keď začne svietiť slnko, aké okuliare vytiahnuť? Micro modely, ktoré boli obľúbené v roku 2018, alebo siahnuť radšej po masívnych rámoch charakteristických svojou nadčasovosťou?

Na mólach letných kolekcií pre rok 2022 neboli veľmi zastúpené aviatory, čo symbolizuje posun. Mačacie tvary a okuliare trojuholníkového tvaru však v kurze rozhodne boli, rovnako ako červené a vzorované rámy. Tento rok môžu byť populárne aj iné farby, napríklad žltá a celočierna.

Platí, že pri okuliaroch by ste mali nosiť to, čo máte radi. Netreba sa nutne držať trendov. A to hlavne v prípade, keď vám nesedia.

Strieborné kúsky

Priznajme si, že strieborná už nie je výlučne záležitosťou nočných outfitov. Začína sa čoraz viac objavovať aj v tých bežných určených na nosenie počas dňa. Ide o výrazný odtieň, s ktorým treba pracovať opatrne. Najlepšie vyzerá s bielou a čiernou, no viete k nemu skombinovať aj iné, menej výrazné farby, ako napríklad béžová, pastelová ružová a telová.

A v akých kúskoch striebornú nosiť? Je to na vás. Pokojne siahnite po elegantných šatách, biker shorts, tričkách alebo nohaviciach. Ak by ste jej nechceli v outfite príliš veľa, siahnite po oblečení, ktoré má len strieborné detaily.

Nezabudnite ani na mejkap

Líčenie je samostatnou kategóriou. Ak chcete vyzerať moderne, mali by ste vedieť o najnovších trendoch, ktoré práve panujú. Platí, že počas teplých mesiacov by ste mali vynechať tmavé očné tiene a linky. Nahraďte ich jemnými pastelovými farbami, ako napríklad ružovou, žltou, zelenou či dokonca modrou. Nebojte sa ani trblietavých možností, ktoré vám pomôžu zažiariť hlavne v noci.

To, čo bude v roku 2022 úplnou novinkou, sú metalické odtiene. Máte radi zlatú alebo striebornú? Skombinujte ju s ružovou, červenou, zelenou alebo modrou a aplikujte na oči, líca a pery. Užívajte si lesk a žiaru, ktorú vám tento rok prináša.

Ak by ste chceli niečo jemnejšie, stavte na broskyňovú, bledohnedú, karamelovú alebo telovú. Všetky sa hodia nielen na leto, ale takisto aj na ďalšie mesiace v roku. Ak by vám chýbali, zaobstarajte si ich výhodne zo slovenských e-shopov. Využite Notino zľavový kód.

Pripravte sa na leto ako profesionál s trendy kúskami a užite si horúce počasie v štýlových outfitoch.

Informačný servis

- Reklama -